Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME´DE İSTİHDAM ENGELİ

TERME´DE İSTİHDAM ENGELİ

TİAD üyeleri, Yaşar Makine Sanayi Şirketi ortaklarından Mustafa Polatcan´ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Gündemde yine Terme´nin sorunları ve çözüm önerileri yer alırken yatırımların siyasete takıldığı vurgulandı.

Terme İş Adamları Derneği (TİAD) üyelerinden Mustafa Polatcan´ın ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında bir araya gelen TİAD başkanı Muzaffer Karapıçak ve üyeleri, bu defa Terme´de yaşanan göç, istihdam ve evraklarda prosedüre takılma sorunlarını masaya yatırdı.
TİAD´ın Terme´de, ticaret yapmak, istihdam sağlamak buna bağlı olarak da yaşam kalitesini artırarak hayata bir anlam katmak amacında olduğuna değinen TİAD Başkanı Karapıçak ?Sevgili üyelerimiz, Terme için çoğulculuk ve dayanışmanın verdiği güç ile ilerleme zamanının tam vaktidir. İlçemizin yapısal reformları noktasında, karar vericilerin bağımsızlık ve tarafsızlığının en küçük şüpheye maruz kalmayacak şekilde olması gerektiğine inanıyorum. Akşam başımızı yastığımıza koyduğumuzda ?Bu gün ben, kendim, çevrem, ilçem ve ülkem için ne yaptım? İlçemi çok seviyorum, üzerime düşeni yapıyor muyum?´ diye sorgulayalım.? dedi.

?REKABET GÜCÜNDE ÖNÜ AÇILMAYAN BİR İLÇEYİZ?
İşadamlarının rekabetteki önünün açılması durumunda üstüne düşen görevi yaparak gerekli girişimlerde bulunacağına inandığını söyleyen Karapıçak ?İlçemizin hâlâ rekabet gücünde önü açılmayan ilçelerden biri olduğu aşikardır. Bu yüzdendir ki yerel yönetimlerin ortamı iyileştirecek, yatırım ortamını geliştirecek reformlar ve politikaların geliştirilmesi gerekmektedir. Terme´de gündem, sizlerin de bildiği gibi bir türlü ekonomik reformları sağlayacak destekleyecek sağlıklı planlamanın yapılamamasıdır. Nasıl olması gerektiği konusu detaylı bir şekilde tartışılsa da fırsat eşitliği konusunda hala yol alamamamız gerçeği tokat gibi karşımızda durmaktadır. Terme gündeminde kalıp, Terme gündemini sıcak tutmalıyız ki iş adamlarının ve istihdamın önü açılsın. Termemizin potansiyeline ve geleceğine inanan bir dernek olarak ilçe ekonomisinin kalkınması noktasında çaba içerisindeyiz. İş dünyasının gelişimine imkan sağlamak için birbirimize sarılmaktan başka yol yok. Nüfusun arttığı yerlerde kentsel hizmetler ve sanayi de gelişmektedir. İlçemiz bazı alanlarda rekabet konusunda maalesef gerilerde. Terme çalışma sahalarını bir an önce planlanlamalıdır ?dedi.
TİAD adına bu ortamı sağlayan Yaşar Makine Sanayi ortaklarından Mustafa Polatcan´a ve üyelerimize teşekkür etti.

İŞLER SİYASETTE TIKANIYOR
Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi Terme´de işlerin siyaset aşamasında tıkandığını belirterek ?İş adamlarının önü açılmıyor. Sanayi için planlama yapılmamış. 2013´de imar değişse de Terme´nin ufkunu açacak bir planlama yapılmamış. O tarihlerde böyle bir birliktelik olmamış. ikinci sanayi sitemiz onaylandı. Terme´ye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.?dedi.
Başkan Ekmekçi, Samsun-Ordu karayolu üzerinde evlerin altında otomobil satılmayacağı ile ilgili yasa çıkacağını da belirterek ?Bu konuda büyükşehir ile çalışma başlatılıp, minibüs pazarı araştırmasına girilmiştir.?dedi.
Dernek üyelerinin sorunlarının masaya yatırıldığı kahvaltı programında; imar, yeni yatırım, yer sorunu, markalaşma gibi konuların bir daha ki toplantıda görüşülmesi kararı ile program sona erdi.