Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME´DE KADIN EMEK PAZARI AÇILDI

TERME´DE KADIN EMEK PAZARI AÇILDI

8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Terme Belediyesi ve Terme Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğinde Termeli kadınlar, Huzur Sokağında açılan Kadın Emek Pazarında, el emeği ürünlerini sergileyerek satışa sundu.

Kadınların kent ve aile ekonomisine katkıda bulunmaları amacıyla açılan Terme Emek Pazarı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Huzur Sokağında açıldı.
Terme´de kadınlar için çalışmaların hız kesmeden başka proje ve yatırımlarla devam edeceğini aktaran Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Kurulan stantlarda kadınlarımız kent ve aile ekonomisine katkıda bulunmak için ürünlerini sergiliyorlar. Stantlarda el emeği ürünlerin yanı sıra gıda ürünleri de satışa sunuluyor.?dedi.

KADINLAR ÜRETİMİN İÇİNDE BULUNMALI
Kadınların ürettiği, fikir sunduğu ve katılım gösterdiği her şeyin başarıya ulaştığına vurgu yapan Başkan Kul, ? Terme kadınları emek pazarı oluşumumuz henüz bir başlangıçtır. Amacımız bu oluşumu daha üst noktalara taşımaktır. Projeyi hayata geçmesinde katkı veren Terme Kent Konseyi kadınlar meclisi ve bütün emekçi kadınlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hanımlarımıza ellerini taşın altına koyup bu güzel ürünleri ürettikleri için teşekkür ediyor daha fazla hanımımızı Kadın Emek Pazarı´na davet ediyorum? dedi.

KADINLARIMIZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMELİ
Kadınların, hayatı güzelleştirdikleri, dünyayı daha yaşanır hale geldiklerini ifade eden Şenol Kul tüm kadınların Kadınlar Gününü kutlayarak ?Kadınlarımızın sadece bir gün değil her gün hatırlanmasını ve hak ettikleri değeri görmelerini diliyorum. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlar, saygılar sunarım" dedi.

BU ORGANİZASYON İLÇEDE İLK
Terme´de evlerinde üretim yapan ve pazarlama imkanı bulamayan kadınları burada toplayarak ürettiklerini satabilme ve kendilerini tanıtabilmelerine fırsat yaratmak adına bu organisazyonun oldukça önemli olduğuna değinen Terme Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Dilek Aydın, ?Bu organizasyon bu gün ilçemizde ilk defa gerçekleştiriliyor. Devamı da olacaktır. Evde üretim yapan daha çok kadına ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah Termemiz kadınlar için daha güzel günlere açılacaktır.?dedi.
3 gün süre ile açık kalacak kadınlar emek pazarı stantlarını, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Kent Konseyi Kadınlar Meclis Başkanı Dilek Aydın, Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik, kadın meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar ziyaret etti.