Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi
terme haberler-termebilgi gazetesi- tere belediyesi

Terme´de larva ve haşereyle mücadele başladı

Terme´de larva ve haşereyle mücadele başladı

Terme İlçesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi işbirliği ile bahar aylarının yaklaştığı şu günlerde haşere ve sineklerin larvalama noktalarında yoğun ilaçlama çalışması başlatıldı.

Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan sinek ve haşereye karşı Terme Belediyesi larva ilaçlamalarına başladı. Terme Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinesi ile yürütülen çalışmalar kapsamında yaz aylarında, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçmek için ilçedeki sulama kanalları, dere yatakları, pazar yerleri ve çöp konteynırları gibi sivrisinek üreme noktalarının ilaçlanmaya başladığı belirtildi. 2 araç ve 6 personelle başlayan ilaçlama çalışmaları yaz ayları boyunca Terme sınırları içerisinde bulunan 76 mahallede devam edecek.

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıkların geldiğini belirten yetkililer, ilaçlama döneminde vatandaşların çöplerini akşam saatlerinden sonra dışarı çıkarması gerektiğini, daha önce çıkarılan evsel atıklarda sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluştuğuna dikkat çekti.

HEDEF RAHAT BİR SEZON

Erken dönemde yapılan larva mücadelesinin sineksiz bir yaz için son derece önemli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şenol Kul, "Kış ortasında başladığımız larva ile mücadele çalışmalarımız, yaz aylarında sinek ve haşere mücadelesi ile devam edecek. Çalışmalarımızı Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlarla gerçekleştiriyoruz. Halkımızın sağlığını ilgilendiren her türlü konuda belediye olarak üzerimize düşen her türlü vazifeyi büyük bir hassasiyetle yerine getiriyoruz. Bu yaz döneminde de halkımızın daha rahat bir sezon geçirebilmesini hedefliyoruz.? Dedi