Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME´DE NEVRUZ ATEŞi YANDI

TERME´DE NEVRUZ ATEŞi YANDI

Baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Terme Meslek Yüksek Okulu Kampüsünde düzenlenen şenlik ile kutlandı.

Terme Meslek Yüksek Okulu, baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı´nı ateş yakıp halay çekerek kutladı. Üniversite bahçesinde düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında üniversite öğrencileri okullarının bahçesinde Nevruz ateşi yaktı.
Programa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, İlçenin kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı.

BARIŞ HUZUR VE KARDEŞLİK GÜNÜ
Nevruz´un baharın gelişini ifade ettiğini ifade eden Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi ?Nevruz Türk kültüründe baharı, yaşama sevincini, yenilenmeyi, uyanan doğa ile birlikte bolluğu ve bereketi simgeler. Nevruz Türk toplum hayatında bütünleştirici fonksiyonlara da sahiptir. Aramızdaki sevgi ve saygıyı kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulup kardeşçe kucaklaşıldığı, huzur ve barış havasının geliştirildiği, Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan bir gündür. Belediye Başkanımız da burada ve eski bir akademisyen olarak her zaman yanımızda oluyor. Siz öğrencilerimizi çok seviyoruz. Ülkemizi çok seviyoruz. Bu güzel ortamda sizlerle beraber olmaktan çok mutluyuz.? dedi.

KENDİMİ EVİMDE HİSSEDİYORUM
Türk dünyasının Nevruz´unu kutlayan ve barışa vesile olmasını dileyen Belediye Başkanı Şenol Kul yaptığı konuşmada ?Baharın başlangıcını ve tabiatın canlanmasını ifade eden Nevruz; dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının daha çok öne çıktığı, coşkulu bir bayramdır. Yeniden dirilişin, tazelenişin sembolü olan Nevruz Bayramı, ülkemizde ve bölgemizde yüzyıllardan bu yana aynı ruh ve heyecanla kutlanmaktadır. Birazdan ateşler yakacağız ve nevruz bayramını kutlayacağız. Nevruz, manevi kültür mirasımızın önemli bir rengidir. Burada kendimi evimde hissediyorum. ? diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler, yakılan ateşin üzerinden atladı, oyunlar oynadılar, halay çektiler.