Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

TERME´DE OTİZM DUYARLILIĞI

TERME´DE OTİZM DUYARLILIĞI

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Dünya Otizm Haftası? etkinlikleri kapsamında Terme´de bulunan otistik çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi. Kul ?Sevgi her şeyin başı, her şeyin ilacı, paylaşmalıyız, birbirimizi çok sevmeliyiz ve hoşgörülü olmalıyız

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Otizm Farkındalık Haftası münasebetiyle Terme Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından gerçekleştirilen programa katıldı. Eğitim merkezi binasında gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Şenol Kul, eşi Nuran Kul, Terme Ak Parti ilçe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, otistik çocuklar ve aileleri katıldı.
Programda, katılımcılara okul öğrencileri tarafından yıl içerisinde yapılan etkinlikler ile ilgili video gösterileri sunuldu. Engelli bir otistik annesinin çocuğu için yazdığı mektup okul öğretmeni Seda Lafcı tarafından okunması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

?TEK İLAÇ SEVGİ´
Özel eğitim alanı öğretmeni Seda Lafcı programda yaptığı konuşmasında ?Her yıl olduğu gibi bu yılda özel çocuklarımızı mutlu etmek, bu özel anı paylaşmak istedik. Çocuk dendiğinde aklımıza neşe, canlılık bitmek tükenmek enerji gelir. Aslında çocukları sevimli ve cana yakın kılan da bu özellikleridir. Fakat çevresinde olup bitenlere karşı ilgisiz, dış dünya ile bağını koparmış, sosyal ilgi kurmakta güçlük çeken, kendi dünyasında yaşamaya çalışan çocuklarımızda vardır. İşte burada hepimize çok önemli görevler düşüyor. Otizmde tek ilaç sevgidir. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü için hazırlamış olduğumuz programa katıldığınınız için kurumumuz adına çok teşekkür ediyoruz? diye konuştu.

DEVLETİMİZ ARTIK
BAĞRINA BASIYOR
Engellilerin toplum içerisinde daha çok fark edilmesi gerektiğini vurgulayan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Artık günümüzde gelinen nokta itibarıyla ilgi ve özel eğitimle otistik çocuklarımızı toplumumuza kazandırabiliriz. Otistik çocuğu olan ailelerin en büyük kaygısı ben öldüğümde geride kalan bu çocuğa kim bakacak. Ama günümüzde bu tür endişelere gerek yok. Çünkü devletimiz bakıma ihtiyacı olan bu tür çocuklarımızı koruma altına alarak bağrına basıyor. Otizmli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırma ve daha mutlu bir yaşam sürmelerini sağlama konusunda hepimize önemli görevler düşüyor. Biz Terme Belediyesi olarak bu çocuklarımızın her zaman yanındayız. Bu çocuklarımız bizim için çok özel.
Öğrencilerimizin öğretmenlerine ve ailelerine çok teşekkür ediyorum. Sevgi her şeyin başı her şeyin ilacı, birbirimizi çok sevmeliyiz. Hoşgörülü olmalıyız ve paylaşmalıyız? dedi.
Program sonunda, Dünya Otizm Haftası nedeni ile pasta kesildi. Okul öğrencilerinden Cengizhan Biçer kendi yaptığı ebru tablosunu Başkan Kul´a hediye etti. Başkan Kul da öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.