Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Terme´de plaj çalışmaları devam ediyor

Terme´de plaj çalışmaları devam ediyor

Büyükşehir Belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılan Terme Miliç Plajı´ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Kul, Tarihi Terme Evi, yürüyüş ve bisiklet yolları, plaj, düğün salonu, duşlar ve lavaboların yer aldığı proje dahilinde geniş bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

"Projemiz geçtiğimiz yıl başladı. Hedefimiz bu yıl temmuz ayında bitirmekti fakat yeni eklentilerle birlikte projemiz uzadı" diyen Kul, şunları kaydetti:

"Ekim ayında bitirileceğini düşünüyoruz. Burada Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. Toplam maliyeti 5 milyon lirayı bulan bir proje. Projedeki en büyük zorluklardan biri Tarihi Terme Evi´nin yapımı oldu. Bu evin yapımında kullanılan bütün malzeme başka bir yerdeki tarihi bir ahşap ev sökülerek buraya getirildi. Burası restoran ve kafeterya olacak. Bu çalışmada yapılan en büyük masraf altyapıya harcandı. Sahilimiz temizlendi. Kısacası bir ailenin deniz de dahil sosyal olarak yapabileceği her şey burada olacak."

Terme´nin büyük bir turizm potansiyeli barındırdığını belirten Şenol Kul, bölgenin konaklama ihtiyacını da karşılamak için bazı çözümler ürettiklerini dile getirdi.

Kul, "Burada bulunan Gölyazı bölgesi için kuş gözlem evi ve bungalov tarzı konaklama mekanları yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Terme´mize yeni bir devlet hastanesi yapılıyor. Yeni devlet hastanemiz yapıldığında eski hastanemiz boşa çıkacak. Biz bu eski hastaneyi konaklama tesisine yani güzel bir otele dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu girişimlerimizden netice alamazsak yine bölgeye bungalov tarzı evler yapacağız" diye konuştu.

Miliç Plajı´nın sadece Terme´ye değil, Çarşamba ve Ünye´ye de hitap ettiğini belirten Şenol Kul, bu bölgenin sadece Samsun için değil Türkiye için önemli bir bölge olacağını vurguladı.