Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME´DE SEÇiMiN NABZI

TERME´DE SEÇiMiN NABZI

Terme´de ki vatandaşlarla sokak röportajı yapan Terme Bilgi Gazetesi, yerel seçimlerle ilgili halkın nabzını tuttu.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ardından şimdi gözler 31 Mart 2019´da yapılacak olan yerel seçimlere çevrildi.
31 Mart yerel seçimlerinde son viraja girilirken gazetemiz, Terme merkezde yaşayan vatandaşlara yerel seçimlerle ilgili düşüncelerini sordu.
Vatandaş ve esnaf, mevcut başkan ve yerel seçimlerde oyunu hangi partiye neden vereceği ile ilgili düşüncelerini şu şekilde açıkladı:

Esnaf: Bugüne kadar iktidar partileri ile hiçbir ilerleme görmedik. Çarşamba ve Ünye arasında en fakir duruma biz düştük. Bu seçimde iktidarı şanslı görmüyorum.
Vatandaş: Ak Parti´ye artık oy vermem. Belediyeler çok sıkıntı çektirdi bize. Oyumu bu seçimlerde Ali Yüksel´e vermeyi düşünüyorum. Ak Parti´ye çok oy verdim, verdiğime de pişman oldum. Belediyeden memnum değilim. Artık akıllandım. Ali Yüksel´e sorunlarımızı daha rahat anlatacağımızı düşünüyorum. Diğerinin yanına dahi giremiyorum.
Esnaf: Hiçbiri hiçbir işe yaramaz. Şenol Kul´dan da memnun değilimdim.
Esnaf: Şenol Kul´dan memnunduk. Son bir senedir çok iyi çalıştı. Terme´yi geliştirdi. Partiden dolayı aday gösterilmedi. Bence kendisine bir dönem daha şans verilmeliydi.
Vatandaş: Ali Kılıç´ın kazanacağını düşünüyorum.
Esnaf: Şenol Kul´dan memnundum. Şuan için bir görüşüm yok. Kararsızım. Kimin kazanacağını kestiremiyorum.
Esnaf: Oyumu Ali Kılıç´a vereceğim. Yol ve park sorunu konusunda Şenol Kul´dan memnun değildim. Ali Kılıç´dan yol sorununu çözmesini bekliyoruz. Kendisi de geldiğinde ilgileneceğini söyledi zaten. Karadeniz hep Laz. Lazlar birbirini tutar.
Vatandaş: Bu seçimde Ali Yüksel´i destekliyorum. İyi bir arkadaşımız. Terme´yi güçlendireceğini düşünüyorum. Terme´de gençlere iş olanağı sağlanmasını, iş yerleri açılmasını isterim. Ama kendisine devlet destek vermeyebilir.
Esnaf: Şenol Kul´un bir sene daha kalmasını isterdim. Bilgili adam ama aday yapmadılar. Ak Parti´nin bu seçimde zorlanacağını düşünüyorum. Kim gelirse esnafı desteklemesini istiyorum.
Esnaf: Bu zamana kadar Ak Parti´ye oy verdim. Bu sefer kazanamayacak gibi görünüyor. Ali Yüksel´e oy vermeyi düşünüyorum. Kazanandan beklentim iş olanağı sağlamaları. Artık insanlar Terme´de durmuyor. Sürekli göç veriyoruz.
Vatandaş: Şenol Kul son zamanlarında atak gösterdi ama yetersiz kaldı.
Esnaf: Şenol Kul belediyeyi bir dönemde borçtan kurtarıp yükseltti. Son iki senedir kendisinden memnunum. Şenol Kul´u harcadıklarını düşünüyorum.
Vatandaş: Ali Yüksel´e sorunlarımızı daha rahat anlatabileceğimizi düşünüyorum.