Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Terme´de Temiz Çevre Seferberliği

Terme´de Temiz Çevre Seferberliği

Terme Belediyesi, Dünya Çevre Günü dolayısıyla oldukça anlamlı bir etkinliğe imza attı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Terme´lilerle birlikte çevre temizliği yaptı.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Terme Kent Konseyi ve Terme Çevre Platformu katkılarıyla düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğinde Terme´liler cadde ve sokaklardaki çöpleri topladı. Cumhuriyet Meydanından başlayan etkinlik Atatürk Caddesinde sona erdi. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik ve TERÇEP Dönem Sözcüsü Ali Kondakçı´da etkinliğe katılarak Terme Belediyesi personeli, bazı vatandaşlar, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte çöp toplayarak temiz çevre mesajı verdi.

?GELECEK NESİLLERE TEMİZ ÇEVRE BORCUMUZ VAR?
Etkinlikte Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çevre temizliğine dair şapka ve çeşitli broşürler dağıtıldı.

İnsan ve doğanın birbirini tamamlayan iki unsur olduğuna dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ?Havasından suyuna, ağacından çiçeğine kadar hayatımızı birlikte sürdürdüğümüz çevremiz, sağlıklı ve kaliteli bir hayat için vazgeçilmezimizdir. Kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere de temiz bir çevre bırakabilmek belediyelerimizin de en önemli görevidir. Yeşiliyle, doğası ile ünlü bir şehrin sakinleri olarak temel ilkemiz tabiatı korumak ve yeşili çoğaltmak olmalıdır. Gelecek nesillere temiz bir çevre borcumuz olduğunun farkındayız. Bu farkındalığın toplumun tüm kesimleri tarafından paylaşılmasını temenni ediyorum? dedi.

Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ertan Keleş ?Terme Belediyesi olarak sadece Dünya Çevre Günü ile sınırlı kalmayıp önümüzdeki günlerde değişik etkinliklerle farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalara devam edeceğiz.? Dedi.

Etkinliğin sonunda toplanan çöplerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.