Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TERME´DE TKDK TOPLANTISI

TERME´DE TKDK TOPLANTISI

Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak başkanlığında IPARD Programı ile ilgili toplantı yapıldı.

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Projesi (TKDK) kapsamında, Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda, 4 Mart Pazartesi günü Terme Kaymakamı Mehmet Parlak başkanlığında, desteklemeler, hibe ve yatırımlar konulu konferans düzenlendi.
Toplantıya, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak, Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, TKDK ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Kalkınma Dairesi Başkanlığı yetkilileri, teknik personel, sanayiciler ve çiftçiler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını kaymakam Mehmet Parlak Yaptı. Açılış konuşmasında Terme´nin Tarımsal faaliyetlerine değinen Kaymakam Parlak, ?Terme bir tarım memleketi ancak tarımsal üretim ve verimlilikte gereken noktaya ulaşamamıştır. Ayrıca Samsundaki 985 TKDK projesinden sadece 15 tanesi Terme kaynaklı. Bu sayı Terme gibi bir tarım bölgesi için oldukça az? dedi.
Kaymakam Parlak´ın ardından, TKDK Samsun İl Koordinatörlüğünde Yerinde Kontrol Birim Amiri olarak görevli Ergun Tolga Özongan, sanayici ve çiftçilere, yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

HANGİ ALANLARDA DESTEKLEME VAR?
Özongan, yatırım alanlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: ?Süt ve et üreten tarımsal işletmelere, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi-pazarlanması alanında, et ve et ürünlerinin işlenmesi- pazarlanması alanında, meyve ve sebzelerin işlenmesi-pazarlanması alanında, su ürünlerinin işlenmesi-pazarlanması alanında,
çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi-geliştirilmesi alanında, Yerel ürünler-mikro işletmelerin geliştirilmesi alanında, kırsal turizm alanında ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi alanında destekleme yapılmaktadır.?

KİMLERBAŞVURABİLİR?
Programa başvuru yapacak kişinin (tüzel kişilik ise tüzel kişiliği temsil ve ilzama yetkili kişi) başvuru sunulduğu tarihte 65 yaşın üzerinde (66 yaşından gün almış olmamalıdır) olmaması gerektiğini ifade eden Özongan ?Başvuru sahibi; gerçek kişi ise kendisi veya bir daimi çalışanı, tüzel kişilik ise bir daimi çalışanı; Başvuru yapılan alanda Tarım Meslek veya Teknik Lisesi diploması veya ilgili alanda uzmanlık üzerine ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora diplomasına sahip olmalıdır. Tarım veya ilgili bir uzmanlık alanında en az 3 yıl çalıştığına dair Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan hizmet dökümü olmalıdır. Hayvan kayıt sistemine en az 3 yıl kayıtlı olduğunu gösteren belge ibraz edilmelidir.?dedi.
Toplantı sonunda soru ve cevap kısmına geçilerek merak edilen konular aydınlatıldı. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER