Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Terme´de ücretsiz sağlık hizmeti

Terme´de ücretsiz sağlık hizmeti

Terme´de Belediye ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) işbirliğinde ücretsiz kanser taraması yapılacak

Samsun´un Terme ilçesinde Terme Belediyesi ve Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi (KETEM) işbirliğinde ücretsiz olarak mobil kanser taraması yapılacak. Belediye Başkanı Şenol Kul, "Sağlıklı birey sağlıklı toplum demektir" dedi.

BAŞKAN ŞENOL KUL´A ZİYARET

Terme Belediyesi önündeki alanda 12 Nisan Salı günü öğleden sonra başlayacak ve 16 Nisan cumartesi günü akşama kadar devam edecek kanser taraması için bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Samsun Halk Sağlığı Müdür Vekili Uzman Dr. Emine Çan, Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özoğlu, Şube Müdürü Dr. Nilden Arslan, Dr. Sinan Demirkol ve Terme Toplum Sağlığı (TSM) Başkanı Murat Başeskioğlu, Belediye Başkanı Şenol Kul´u makamında ziyaret etti.

ERKEN TANI TEDAVİ VE YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRIYOR

Mobil KETEM projesi ile erken tanı, tedavi şansı ve yaşam kalitesinin arttırılarak en kaliteli şekilde koruyucu sağlık hizmetinin sunulmasının amaçlandığını ifade eden Dr. Emine Çan, "Tanısı erken konulabilen, dolayısıyla tedavi şansı daha yüksek olan ve toplumda en sık görülen kanserler arasında kadınlarda meme ve rahim ağzı, hem erkek, hem de kadınlarda bağırsak kanseri gelmektedir. Sağlıklı kişilerde belirli aralıklarla yapılacak olan taramalarla kanserin erken dönemde fark edilmesi mümkündür. Önümüzdeki hafta salı gününden cumartesi akşamına kadar Terme ilçemizde hizmet vereceğiz. Ülkemizde sık görülen ve erken teşhisi mümkün olan kanser türlerinden olan 40-69 arası kadınlara meme, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı ve 50-70 yaş kadın ve erkeklere kalın bağırsak kanseri ile ilgili taramalar yapacağız" dedi.

´TERMELİLER BU HİZMETTEN YARARLANSIN´

Sağlık hizmetlerini çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Şenol Kul ise, "Kanser rakamlarına baktığınız zaman toplumun en önemli sorunları arasında olduğunu görüyoruz. Hiç bir hemşehrimizin kansere yakalanmasını istemeyiz, fakat bunlar da hayatın bir gerçeği. Hemşehrilerimizin ayaklarına kadar gelen böyle bir imkandan istifade etmelerini temenni ediyorum. Sağlıklı bireylerin sağlıklı toplumları oluşturacağına inanıyoruz" diye konuştu.