Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe
terme haberleri- terme bilgi gazetesi- terme bilgi- enver başar- emniyet amiri enver başar- başar- uyuşturucu-terme belediyesi- terme kent konseyi

TERME´DE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE SEMİNERİ

TERME´DE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE SEMİNERİ

Terme Belediye Başkanlığı ve Terme Kent Konseyi iş birliği ile "Madde Bağımlılığı ve Uyuşturucu ile mücadele" semineri verildi.

Terme Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen seminer, aslen Terme´li olan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü´nde görevli Emniyet Amiri Enver Başar tarafından verildi. Seminere Terme Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Terme Kent Konseyi Üyeleri, İlçe diyanet temsilcileri, Terme Belediyesi Zabıta Teşkilatı görevlileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri katıldı.

EMNİYET AMİRİ BAŞAR TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
Seminere konuşmacı olarak katılan, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ´Hayata Evet´ projesi kapsamında önceki yıllarda çalışma yapan Emniyet Amiri Enver Başar tecrübelerini ve proje kapsamında yaptıkları çalışmaları katılımcılar ile paylaştı. Emniyet Amiri Başar gençlerin ve öğrencilerin, ´Kararsızım´, ´Bir deneyim´, ´Seni kırmayacağım´, ´Bir kereden bir şey olmaz´, ´Başlarım, bırakırım´, ´Benim iradem güçlü bırakırım´, ´İş sahibi olunca bırakırım´ gibi ifadelerle sigara ve uyuşturucu kullanımına başladığına dikkat çekti ve uyuşturucudan para kazanan lobilerin uyuşturucu kullanımını gençlere karizmatik bir olaymış gibi tanıtmaya çalıştığını söyledi.

HEPİMİZE SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Madde bağımlılığı sorununun toplumun hiçbir kesiminin yüz çeviremeyeceği bir sorun olduğuna dikkat çeken Terme Belediye Başkanı Şenol Kul konuya duyarlılıkları nedeni ile Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik´e teşekkür etti.
Başkan Kul açıklamasında ?Esas olan bu sıkıntıyı ortadan kaldırmakla ilgili herkesin, her kurumun üzerine düşen görevi yerine getirmesidir.
Bu konuya öncelikle bir baba olarak, daha sonra ise bir akademisyen ve yönetici olarak yaklaşıyorum. Anne, baba olarak hepimize bu konuda büyük bir sorumluluk düşüyor. Ayrıca ben belediye başkanı olarak bu konuda önemli sorumluluklarım olduğunu düşünüyorum. Eğer biz hep birlikte çocuklarımızı bu sorundan uzak tutup sahip çıkamazsak bu sorun geleceğimizi köreltecektir.? Dedi.

ETKİN ÇALIŞMA YAPILACAK
Madde bağımlığı ile mücadelede etkin bir çalışma yapacaklarını belirten Terme Kent Konseyi Başkanı Adnan Atik ?Bu seminer mücadele için belirlediğimiz çalışma takvimimizin ilk çalışması. Okullarımız içinde ortak çalışma planları yaparak mücadele bilincinin gelişmesine katkı sağlayacağız.? dedi.