Bugün, 19 Mart 2024 Salı

TERME´DE YATIRIM VE İSTİHDAM ZİRVESİ

TERME´DE YATIRIM VE İSTİHDAM ZİRVESİ

Terme, ´Genç İşadamları´ zirvesine ev sahipliği yaptı. TÜGİK Başkanı Erkan Güral, ´yatırım´ sinyali verirken Belediye Başkanı Şenol Kul, "Sizlerin başımız üzerinde yeri var" diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Terme Genç İş Adamları Derneği´nin (TEGİAD) aralık ayı istişare toplantısı, Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı ünlü iş insanı Erkan Güral´ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Şenol Kul, istihdam yaratan ve katma değer kazandıranlara her zaman destek vereceklerini belirterek, "İş insanlarımızın başımızın üstünde yerleri var" dedi.

BÜROKRASİ VE MEVZUAT SIKINTISI
Kaymakam Mehmet Parlak´ın katıldığı toplantının açılışında konuşan TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi sözlerine, TUGİK Genel Başkanı Erkan Güral´ı Terme´de ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek başladı. Katılımcılara dernek hakkında bilgiler veren TEGİAD Başkanı Çelebi, iş insanlarının yaşadıkları bölgeye çeşitli yatırımlar yaptıklarını ancak bazı bürokratik engellerle karşılaştıklarını ve bunların mevzuat olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Çelebi, "Bundan sonraki süreçte mevzuatları daha kolaylıkla aşmak istiyoruz" dedi.

KAYMAKAM PARLAK GARANTİ VERDİ
Terme´de görev yapacağı süre içerisinde mevzuatçı ve her şeyi öteleyen bir yönetim anlayışında olmadığının görüleceğini belirten Kaymakamı Mehmet Parlak da, "TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi´nin ifade ettiği mevzuat sorunlarını bu ilçede yaşamayacağız. Aramızda mevzuatın mevzusu olmayacak? diye konuştu.

BAŞKAN KUL´DAN YATIRIMCILARA ÖVGÜ
Belediye Başkanı Şenol Kul da, Terme´nin eski devlet hastanesi bölgesi ve diğer yatırım yapılabilecek alanları ile ilgili konukları bilgilendirdi. Başkan Kul, iş insanlarına, ?Sizler ülkemizin, Samsun´umuzun, Terme´mizin gelişmesi, kalkınması için elini taşın altına koyan değerli arkadaşlarımızsınız. Türkiye´nin yükseldiği, hedeflerine emin adımlarla yürüdüğü bu dönemde sizlerin katkısı şüphesiz önemli. Terme´nin kalkınması için çalışan herkesin başımızın üstünde yeri var" diye konuştu.

ERKAN GÜRAL´DAN ´DAYANIŞMA´ ÇAĞRISI
TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ise, zorlukların muhakkak olacağını ve mevzuatların da aşılmak için olduğunun altını çizerek, ?Kaymakamımız, belediye başkanımız ve TSO başkanımız ile el ele vererek bir çalışma yapalım. En azından bir çabamız olsun? ifadelerini kullandı.


´KRİZ YOK YAVAŞLAMA VAR!..´
Konuşmasının devamında iş hayatına değinen Erkan Güral, Türkiye ekonomisinin içerisinde bulunduğu durum ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:
?Türkiye´nin son 25 yılına baktığımızda artık ismiyle anılmış günlerimiz vardır. Şuan yine o dönemlerden birini yaşıyoruz. Ancak buna kriz demiyorum, yalnızca bir yavaşlama döneminden geçiyoruz. Çünkü tüketiciler cebindeki parayı çıkartıp harcama tercihini kullanmıyorlar. İhtiyaçlarımızı ertelediğimiz sürece ekonominin yavaşlamasına hatta durma noktasına gelmesine sebep oluyoruz. Ekonomik çarklar çok kolay yavaşlar ve o yavaşlayan ya da duran çarkları tekrar hayata geçirmek oldukça zordur. Durursak, çarkları bir daha çeviremeyiz. Durmayın, durdurmayın çarkların dönmesini sağlayın.

KÜTAHYA SERAMİK´TEN YATIRIM SİNYALİ
Erkan Güral ayrıca, eski devlet hastanesi bölgesi ile ilgili yatırım sahasına özel ilgi gösterdi ve Başkan Şenol Kul´a, "Bu konular ile alakalı profesyonel ekibimiz var. En kısa sürede söz konusu bölgeye yatırım konusunda ekibimle birlikte sizleri ziyaret edeceğim. Ayrıntılı bir çalışma yapmak isteriz" dedi.