Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

TERME´DE ZORLA KIZ KAÇIRMA!

TERME´DE ZORLA KIZ KAÇIRMA!

Terme Cumhuriyet Mahallesinde silah zoruyla kız kaçırıldı. Alıkonulduğu evde baskı ve tehditler yaşayan talihsiz kız, üç defa intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç kızın durumu ciddiyetini korurken; olaya karışan fail

Edinilen bilgiye göre; yaklaşık altı ay önce 29 yaşındaki D.Ş. kendisiyle evlenmek isteyen bir kişi tarafından ailesinden istendi. Ancak aile ve genç kız damat adayını red edince, bir müddet sonra genç kız, onu isteyen şahıs ve ona yardım eden bazı kişilerce zorla kaçırıldı. Durumu haber alan aile ise olayı hemen emniyet güçlerine bildirdi.

BASKIYLA EVLİLİK CANINDAN EDİYORDU
İddiaya göre olay şu şekilde gerçekleşti; İsteme olayının ardından red edilen F.E´nin kız kardeşi S.K., abisinin evlenmek istediği D.Ş ile sosyal medya üzerinden arkadaş oldu. Bir müddet genç kızla konuşan şahıs, D.Ş.´nin güvenini kazanarak onu dışarıda buluşmaya ikna etti. Bunun üzerine 24 Nisan Pazar günü kız kardeşi S.Ş ile buluşma yerine giden D.Ş., Cumhuriyet Mah. Asya Sokak´ta, F.E ve ona yardım eden T.E, H.E. ve D.E tarafından silah zoruyla kaçırılarak Bafracalı Mahallesinde bir evde alıkondu.

ZORLA EVLİLİK CANINDAN EDİYORDU
Kaçırıldığı şahıslar tarafından F.E ile zorla evlenmesi için üzerinde baskı kurulan D.Ş., bulduğu ilk fırsatta bileğini keserek canına kıymak istedi. Ancak şahıslar kızı serbest bırakmayınca bu sefer de genç kız bir gün sonra, zorla tutulduğu evin ikinci katından kendini aşağıya attı. Sol ayak bileği ve belinde kırıklar oluşan kız, caniler tarafından hastaneye götürülmek yerine tekrar eve çıkartılır. Evlilik için aşırı baskı, tehdit ve hakarete maruz kalan D.Ş., serbest bırakılmayınca bu sefer de kendisini çarşafla boğmaya kalktı. Genç kızın baygınlık geçirmesi üzerine öldüğünü düşünen ve paniğe kapılan şahıslar, 112 Acil Servise haber verdi. Bunun üzerine genç kız ağır yaralı vaziyette Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yetkililerden alınan bilgi göre genç kızın emniyet güçlerinin koruması altında bazı ameliyatlar geçirerek tedavisinin devam ettiği ve durumunun ise ciddiyetini koruduğu bildirildi.

FAİLLER GÖZ ALTINDA
Yine alınan bilgiye göre; Bafracalı Mahallesine baskın yapıldığı halde hiçbir sonuca ulaşamayan emniyet güçleri, genç kızın ortaya çıkması üzerine, aynı mahalleye bu sefer toplam 70 polis ve jandarma ekibi ile ikinci bir baskın gerçekleştirdi.

Gece yarısı 03.00 sularında yapılan baskında olayla ilgisi olduğu tespit edilen ve haklarında yakalama emri bulunan 9 kişiden 6´sı yakalanarak mahkemece 5´i tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.