Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME’DE 100. YIL COŞKUSU

TERME’DE 100. YIL COŞKUSU

Tür­ki­ye Cum­hu­ri­yet'nin 100. yıl dö­nü­mü­ Terme’de de büyük bir coşku ile kut­lan­dı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Terme’de renkli görüntüler yaşandı.

 Ulu Önder Gazi Mus­ta­fa Kemal Atatürk'ün ön­der­li­ğin­de ku­ru­lan Cumhuri­yet, 100. yaşı­na girdi. Kutlamalar kapsa­mın­da il­çe­nin dört bir yanı Türk bayrak­lar­ıyla do­na­tıl­dı. İlçe Protokolünün eksiksiz yer aldığı program dahilinde 28 Ekim Cumar­te­si günü Cum­hu­ri­yet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanın­da Atatürk Anıtı­na çe­lenk su­nu­lur­ken saygı duruşun­da bulunun­du ve İstik­lal Marşı okun­du. Aka­bin­de Terme Belediye­si ve Kay­ma­kam­lık çe­lenk­le­ri Atatürk anı­tı­na ko­nul­du.
Coşku ve Gururla Kutlandı
29 Ekim Pazar günü devam eden kutlama prog­ra­mı, saat 09.30'da İlçe Kay­ma­ka­mı Metin May­tal­man’ın kay­ma­kam­lık ma­ka­mın­da teb­rik­le­ri kabul et­me­si ile baş­la­dı. Saat 10.00'da Cum­hu­ri­yet ve 15 Tem­muz Milli İrade Meydanında kutlama tö­re­ni dü­zen­len­di. Saygı duruşu ve İstik­lal Mar­şı­nın okunma­sı ile başlayan et­kin­lik, Kaymakam Metin Maytalman’ın günün anlam ve öne­mi­ni be­lir­ten ko­nuş­ma­sı ile devam etti.
Prog­ram, şi­ir­le­rin okun­ma­sı, halk oyunları gös­te­ri­si, ödül tö­re­ni, 100 yıl mar­şı­nın okunması, mini kon­ser ile devam eder­ken tören ge­çi­şi ile sona erdi. Prog­ram son­ra­sı 29 Ekim Cumhu­ri­yet Bay­ra­mı 100. yıl ko­şu­su, 100. yılda 100 resim ser­gi­si ve fener alayı et­kin­li­ği düzenlen­di.