Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME'DE 104. YIL COŞKUSU

TERME

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 104'üncü yıl dönümünde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Terme'de birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 104'üncü yıl dönümünde Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Terme'de birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. 
Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan Kutlama programı çelen töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
Programa; Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Dede, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, vatandaşlar öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
19 Mayıs'ın milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğuna vurgu yapan Terme Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halil Seyrekli Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan 'Milli iradenin' yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki her 19 Mayıs'ta Samsun'dan elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Bu özde duygularla ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Programın devamında, öğrencilerin Gençliğe Hitabe, şiir, gençliğin Ata'ya cevabı'nı okuması, ilçe halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunları ve mehteran takımının gösterisi yer aldı. Program sonunda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ilçede çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi. Haber: Berkan KARAPIÇAK