Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME'DE 18 MART TÖRENİ

TERME

Terme'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Terme'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü düzenlenen çeşitli etkin

    Tüm Türkiye'de olduğu gibi Terme’de de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
    15 Temmuz Milli İrade ve Cumhuriyet Meydanı'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören, Atatürk Anıtı önüne çelenk sunumuyla devam etti. Program, öğrencilerin şehitlerimiz ve Çanakkale Zaferi için okudukları şiirlerle sona erdi.
    Korona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılan anma programına Terme Kaymakam Vekili ve Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Habibullah Keser'in yanı sıra idari ve mülki amirler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

    ŞEHİTLİKLERE ZİYARET
    Tören sonrası İlçe Kaymakam Vekili Yıldırım ve Belediye Başkanı Kılıç, ilçe protokolü ile birlikte şehitlikleri ziyaret ederek, dualar etti.

    ZABITA'DAN ŞEHİTLERE VEFA
    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü öncesinde, Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçenin merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan şehit mezarlarının bakım ve temizliğini gerçekleştirerek, baş uçlarında bulunan ay yıldızlı bayrakları yeniledi.