Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME’DE 20 MİLYONLUK TESİS AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

TERME’DE 20 MİLYONLUK TESİS  AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın uyguladığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapmasında Türkiye'de kamu özel ortaklığı ile kurulan ilk tesis Terme'de faaliyete geçmek için gün sayıyor.

 Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç öncülüğünde başlatılan proje ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında faaliyete geçmeye hazırlanan Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Tesisi için son hazırlıklar tamamlandı.
Terme Kaymakamı Metin Maytalman ile birlikte incelemelere bulunan Başkan Kılıç, tesisin önümüzdeki ay hizmete gireceğini müjdeleyerek, "CMDP Programının hedefi; bölgesel çekim merkezi niteliğini haiz şehirlerin katma değeri yüksek üretim, ihracat, istihdam, verimlilik, teknoloji ve yenilikçilik kapasitelerinin artırılması. Bu hedefler doğrultusunda makine sanayi alanında bir marka olan ilçemizi daha ileriye taşımak için başlattığımız projeler birer birer meyvesini veriyor. Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Tesisi Projesi ilçemizin makine sanayisinin eksik olan birçok imkanı esnafımızın ayağına getirerek, ortak kullanımına sunacak. Makine üreticilerimiz ve sanayi esnafımız teknolojik birçok imkana daha kolay ulaşacak. Şehir dışından aldığı birçok hizmeti buradan alacak. Daha kolay ve fazla üretimin önünü açarak, ilçemizin istihdamına katkı sağlayacak. Terme Belediyesi olarak, ilçemizi daha da ileriye taşıyacak projelere öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK
10 milyon TL'si hibe, 10 milyon TL'si eş finansman olmak üzere yaklaşık 20 milyonluk bir yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Kılıç, "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (OKA) koordinasyonunda ilerleyen tesisteki tüm makine ve ekipmanlar alındı. Makinelerin test süreçleri tamamlanıyor. Teknik personeller iş başı yaptı. Kasım ayında ticari olarak faaliyete başlamaya hazırlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı projeye 10 milyon TL hibe verdi.  
İşletmeci firma kuruldu firma da 10 milyon TL eş finansman sağladı. İlçemizde ve komşu ilçelerde üretilen tüm tarım makinaların boyaması, kumlaması, sacların kesilmesi, işlenmesi ve tarım aletlerinin bilgisayar destekli tasarlanması ortak kullanım tesisinde yapılacak. CMDP kapmasında kamu özel ortaklığı ile kurulan ilk tesis. Tesis bu ortalık yapısı ile Türkiye de bir ilk olacak." diye konuştu.