Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TERME'DE 23 NİSAN KUTLANDI

TERME

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin her yanında olduğu gibi Terme'de de coşkuyla kutlandı.

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin her yanında olduğu gibi Terme'de de coşkuyla kutlandı.
    Terme'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışının 102. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Cumartesi günü Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. 
    Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü  İsmail Rahman Köse’nin Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu Saygı duruşu ve İstikalal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
    Programın açılış konuşmasını Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse yaptı. 
    Köse konuşmasında, “Corona Virüsünün neden olduğu Pandemi nedeniyle iki yıldır evlerimizde buruk bir şekilde kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu yıl milletçe büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz.  
    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocuklara armağan edilmiş millî bir bayram olmasının yanı sıra, "Ya İstiklal Ya Ölüm" parolasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı'mızın millet hâkimiyetiyle taçlandırılmış halidir.  
    Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, güzelliklerle dolu bir çocukluk geçirmeleri için sahip oldukları hakların farkındalığı ile daha nice bayramlar yaşayabilmeleri yolunda çabamızı hiç eksik etmeyeceğiz.
    Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele arkadaşlarını, ahirete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle yâd ediyorum. Bugünü anlamlandıran ülkemiz çocuklarının ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi. 
    Ardından program öğrenciler tarafından günü anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, Anasınıfı örencilerinin gösterisi, Halk oyunları gösterisi ve ödül töreni ile son buldu. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK