Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME'DE 300 FİDAN İLE “100. YIL CUMHURİYET ORMANI” OLUŞTURULDU

TERME

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Terme'de 300 adet fidan toprakla buluştu.

 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Terme'de 300 adet fidan toprakla buluştu. 
2019 yılından itibaren her yıl, 11 Kasım gününde, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerin de katılımıyla, tüm yurtta eş zamanlı olarak fidan dikim etkinliği düzenlendi.     
Etkinlik kapsamında Terme'de de Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına Terme Orman İşletme Şefliği tarafından organize edilen “Geleceğe Nefes” sloganı ile 11 Kasım Cumartesi günü Terme Sivaslılar Mahallesinde “100. yıl Cumhuriyet Ormanı kurmak için yüzlerce fidan dikimi gerçekleştirildi. 
Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül’ün yaptığı dua ile başlayan programda 300 adet fidan dikildi. 
Ergül; Peygamber Efendimiz (SAV) “Biraz sonra kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.' buyurmuştur. Bizler bugün Peygamber Efendimizin bu Hadis-i Şerifini fiili olarak yaşamak için Milli Ağaçlandırma günü dolayısıyla gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine katıldık.” dedi.    
Programa Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Terme Askerlik Şubesi Başkanı Per. Ütğm. Tugay Bayırtarla, Jandarma Teğmen Osman KULA, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir,  Orman İşletme Şefi Olcay Deveci, kurum amirleri,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.