Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

TERME’DE 978 HATİM OKUNDU!

TERME’DE 978 HATİM OKUNDU!

“Samsun’da 1071 Hatim Okuma Kampanyası” kapsamında Terme’de 978 hatim okundu.

    Başta Samsun olmak üzere memleketimizin bekası, salgın hastalıklar sel, fırtına vb afetlerden korunması, ecdadımız, aziz şehitlerimizin ve tüm geçmişlerimizin ruhu için, Çarşamba İmam Hatip Lisesi emekli meslek dersleri öğretmeni Turan Çinici’nin organizetörlüğün’de, Samsun genelinde başlatılan ve geleneksel hale getirilmek istenen "1071 Hatim Okuma Kampanyası"nda binlerce hatim okundu. 
    1071 Hatim okuma kampanyasında Terme İlçe organizatörlüğünü, Terme İmam Hatip Mezunları (TİMMDER) Dernek Başkanı ve Kocaman Mahalle Merkez Camii İmam Hatibi Ali Alparslan üstlendi. 
    Kampanya ile ilgili konuşan TİMMDER Başkanı Ali Alparslan, "Rahmet, bereket, mağfiret iklimi mübarek üç ayların öncesinde Turan Çinici Hocam bizi aradı. Kendisi Erzurum doğumlu ama aynı zamanda iyi bir  Samsunludur. Erzurumda 500 yıldır devam eden 1001 hatim kampanyası var ben bunu Samsuna taşımak istiyorum ve adına 1071 demek istiyorum diye  bir fikrinin olduğunu beyan etti. 
    Bizler kendi aramızda arkadaşlarımızla yaptımız istişareyle; Yüce Rabbimiz’in Kur’anda buyurduğu – “Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir. (Yunus 57, 58) “Biz, Kur’an okunduğu zaman, seninle ahirete inanmayanların arasına gizleyici bir örtü çekeriz.  (İsrâ 45, 46)  “Biz, Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır.”  (İsrâ 82)  ayetleri ve Hz Peygamberimiz (S.A.V) in  “Kur’an okuyunuz, çünkü Kur’an kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir” (Müslim, Müsafirin 253) “Kur’anı gereği gibi güzel okuyan kimse Allah’in peygamberlerine gönderilen elçi itaatkar meleklerle beraberdir. Kur’anı kekeleyerek zorlukla okuyan kimseye de iki kat sevap vardır.” (Buhari, Tevhid 52, Müslim, Müsafirin 243) Hadisi şeriflerinden hareketle  kampanyanın çok faydalı olacağı kanaatiyle;  Ülkemiz ve  İlimizin salgın hastalıklar ve musibetlerden şifa bulması, deprem sel fırtına vb. felaketlerden koruna bilmesi, Ecdadımız, aziz şehitlerimiz ve tüm geçmişlerimize rahmet olması için; Terme özelinde TİMMDER olarak bu sorumluğu yani organizeyi üslendik ve hemen bir çalışma başlattık; Siyasi, ideolojik, hayata dair biz müslüman ve müminleri ayrıştıran ne varsa her birini bir tarafa itip,  Bizleri, zihinleri ve yürekleri bir, gayeleri ve duyguları bir, sevgileri ve hüzünleri bir kardeşler topluluğu eylesin!  Diye ortak manevi değerlerimiz olan Rabbimiz Allah cc kelamı Yüce kitabımız Kur’an’da buluşa bilmenin elzem olacağı kanaatiyle; Terme’de aklımıza ilk gelebilecek bir çok Sivil Toplum Kuruluşunu temsilcilerini aradık ve desteklerini aldık. Arkasından kurumsal katkılarının ne kadar olacağının taahhütlerini aldık. Daha sonra kampanyayı genele halkımızın tamamına yaygınlaştırmak adına, sosyal medya üzerinden, el bildirimi ve afişlerle belli noktalara ilanlar koyduk; mesajlaşma uygulamaları üzerinden toplu duyurularda bulunarak kampanyayı genişlettik."dedi.  
    
    KAMPANYA'YA REGAİP KANDİLİNDE BAŞLANDI
    Kampanya'nın Üç ayların başlangıcı Recep ayını ilk Cuma gecesi Mübarek Regaip Kandilinde başlandığını ifade eden Alparslan"Bir çok Sivil toplum kuruluşu, mezunlarımız, mensuplarımız, termedeki ve civar ilçelerde görev yapan din görevlisi kardeşlerimiz ve halkımızın  teveccühleriyle kampanyamız, Elhamdülillah geniş bir katılımla, bin aydan değerli Kur’an’ın Kendisinde indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi Tüm ilçelerde olduğu gibi Kocaman Mahalle Merkez Camimizde bizzat yaptığımız ve sosyal medya üzerinden canlı yayınladığımız dua ile bu yıl için sona erdi. Termemizde Elhamdülillah 978 Hatim tamamlandı ve duası yapıldı. Aslında dua yı Terme Tarihi Pazar Caminde yapmayı pilanlıyorduk; Lakin malum salgın tedbirleri tam kapanma ,sokağa çıkma kısıtlaması ve camilerde teravih kılınamıyor olmasından ötürü, yoğunlaşma olmaması için kendi görev yaptığımız camiden  canlı yayın aracılığı ile bu duayı yapmanın doğru olacağına karar verdik. Zaten Kocaman Merkez Camimmiz cemaatinden de  1071 Hatim kampanyamıza yoğun katılım olmuştu, dua esnasındada bizi yalnız bırakmadılar ve yaptığımız dumıza amin diyerek eşlik ettiler, ortak oldular. Rabbim her birinden ayrı ayrı razı olsun."dedi.
    
    ALPARSLAN, KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
    Alparslan, açıklamasını "Regaib Kandili'nden Kadir gecesine kadar büyük bir öz veri ile kampanyaya katkı sağlayan yönetim kurulu arkadaşlarıma, Sivil Toplum Kuruluşu temsilci, başkanlarına 426 Hatim ile başta gelen Maarif Der başkanı Murat Demirel Hocaya ve üyelerine, 100 Hatimle katılan Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Savaş Kengil ve arkadaşlarına, 94 Hatimle katılan Terme AİHL Müdürü Yakup Ar hocama öğrenci ve öğretmenlerine, diğer İHL Okul müdürleri Mevlüt Demir, Celal Kurt hocalara, tek başına 30 hatim okuyan ve tedarik eden amcam Durmuş (Muharrem) Alparslan’a bireysel hatim okuyan ve katkı sağlayan din görevlisi meslektaşlarıma, cümle katılımcı mezun, mensup, cemaatimize gönülden teşekkür ederim. 
    Bu kampanya ilk, inşaAllah geleneksel hale gelecek ve her yıl okunmaya devam edilecek.  
    Rabbim okunan hatimler  hurmetine Ülkemizi,Samsun’umuzu ve Terme mizi bizleri huzura ve mutluluğa ulaştırsın. Kur’ân’ı okumayı, anlamayı ve gereği gibi yaşamayı hepimize nasip eylesin Bizden ibadet ve okumalarımızı kabul ve riyadan uzak eylesin. Okunan Hatimlerin, Kur’ân’ın sevabını Hayatta olan veya vefat etmiş olan babalarımızın, annelerimizin, kardeşlerimizin, evladımızın, akrabalarımızın, sevdiklerimizin, dostlarımızın, hocalarımızın, üzerimizde hakkı olan herkesin ve Müslüman olan bütün kadın ve erkeğin ruhlarına, ecdadımız ve aziz şehitlrimizin ruhlarına ulaştırsın.  
    Hatimler! hurmetine, vatanımızı, milletimizi ve bütün islam alemini dahili ve harici terör, vahşet, kan, gözyaşı, salgın hastalık ve musibetlerden korusun. Salğının yok olmasına vesile olsun. Hasta olup şifa bekleyenlere Eşşafii ismi ile şifalar nasip eylesin. 
    Müslümanlar arasında birlik-beraberliği daim eylesin. Müslümanların arasını açmak isteyenlere, fitne ve fesatla Müslümanları birbirlerine düşürmek isteyenlere fırsat vermesin. 
    Biz! Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) olarak Ülkemiz, Termemiz ve insanımız için dini sosyal ve eğitim alanlarında hizmet üretmeye devam edeceğiz."dedi.