Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME'DE ALTERNATİF TARIMA DESTEK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

TERME

Terme'de alternatif tarıma destek için inşasına başlatılan istiridye mantarı üretim çadırlarında son aşamaya gelindi.

    Terme'de alternatif tarıma destek için inşasına başlatılan istiridye mantarı üretim çadırlarında son aşamaya gelindi.
    Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile birlikte yürüttüğü Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapsamında inşa edilen mantar üretim çadırlarında son aşamaya gelindiğini duyurdu.

    320 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ
    Sanayi Bakanlığı’na yapılan 320 proje arasından seçilerek destek alan proje hakkında bilgi veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Alternatif tarıma destek için Karadeniz Bölgesi'nin ilk ve tek istiridye mantarı kompost tesisimizin yapımını tamamladıktan sonra Sanayi Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında onaylanan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) destekli Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapsamında mantar üretim çadırlarımızın yapımını tamamladık. Soğuk hava deposu ve idari ve sosyal bölümlerin bulunduğu binamız tamamlandı. Çevre düzenleme çalışmalarımız tamamlanma aşamasında." dedi.

    KADIN ÇİFTÇİLER EĞİTİME BAŞLADI
    Teorik eğitimlerin tamamlandığını ifade eden Başkan Kılıç, "Sanayi Bakanlığımızın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) desteğiyle onaylanan 2,5 milyonluk Alternatif Tarım ile İstihdama Katkı Projesi kapsamında başvuru yapan kadınlarımızın istiridye mantarı yetiştiriciliği teorik eğitimleri tamamlandı. Kurulumları tamamlanan üretim çadırlarımızda yaklaşık 3 ay sürecek uygulamalı eğitimleri ise yakında başlayacak." diye konuştu.