Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TERME’DE BAYRAM ŞEKERLERİ TEZGAHTA KALDI

TERME’DE BAYRAM ŞEKERLERİ TEZGAHTA KALDI

TERME’DE BAYRAM ŞEKERLERİ TEZGAHTA KALDI

    Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tezgahtaki yerini alan bayram şekerlerine ilgiyi azalttı.
    Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala  Terme’de çeşit çeşit bayram şekeri ve çikolatalar salgın ve sokağa çıkma kısıtlaması ihtimali nedeniyle elde kaldı.
    Bayramda sokağa çıkması kısıtlaması olacağı söylentisi de satışları önemli oranda düşürdü. Yaşanan gelişmelerin ardından bayrama sayılı günler kala esnaf kara kara düşünürken, vatandaş ise virüs ve yasak ihtimali nedeniyle alışveriş yapmaktan geri duruyor.
    Vatandaşlardan biri, “Sokağa çıkma yasağı ve virüs nedeniyle her yıl bayramlarda 3 - 5 kilo şeker ve çikolata alıyorduk ama bu sene sadece bir kilo alacağım. Zaten virüs nedeniyle de bu sene bayramlaşma da olmayacak herhalde. Gelen giden de olmayacak, biz de kimseye gitmeyeceğiz. Virüs nedeniyle bayramı evde geçireceğiz” dedi. 
    
    “SATIŞLAR ÜÇTE BİR 
    ORANINDA DÜŞTÜ”
    Şeker satan esnaf,  “Korona virüs nedeniyle bu sene şeker satışlarımız en az üçte bir oranında düşüş var. Her sene vatandaşlar ortalama 50-60 kilo bayram şekeri alırdı ama bu sene hemen herkes en fazla yarım kilo yada bir kilo şeker alıyor. Bu satışların düşmesinde korona virüs salgını etkili oldu. Yani artık eskisi gibi kimse kimseye gidip gelmiyor. Zaten bayramda da sokağa çıkma kısıtlaması olma ihtimali varmış. Bu da vatandaşları şeker almaktan vazgeçiriyor”  ” dedi.