Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME'DE CAMİLER CEMAATİNE KAVUŞTU

TERME

Tüm Türkiye de olduğu gibi Terme’de de Kovid-19 salgını nedeniyle 16 Mart'ta ibadete kapatılan camiiler 29 Mayıs Cuma günü kılınan ilk cuma namazı ile tekrar cemaatine kavuştu.

    Terme'de 16 Mart`ta ibadete kapatılan camiler, kılınan cuma namazıyla birlikte tekrar ibadete açıldı. İlçede cuma namazı ile birlikte Pazar Camii'nde de restorasyon sonrası ilk namaz kılındı.
    Tüm Türkiye'de olduğu gibi Terme’de korona virüs (Covid-19) tedbirleri çerçevesinde 16 Mart günü ibadete kapatılan camiler, kılınan cuma namazıyla birlikte tekrar ibadete açıldı. 

    ŞÜKÜR KURBANI
    Terme’de hem camilerin ibadete açılması hemde restorasyonu tamamlanarak ilk cuma namazı kılınan Pazar Camii'nin heyecanı yaşandı. Pazar Camii'de kılınan ilk namaz için Şükür Kurbanı kesildi.
    Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Bugün, aylar sonra camilerimize kavuşmanın heyecanının yanı sıra, Pazar Camimizde asırlık alanda yıllar sonra ilk cuma namazı kılmanın manevi huzurunu yaşadık. Rabb'im bizi ibadetlerimizden ayırmasın. Dünyanın dört bir yanında kılınan cuma namazlarını ve yapılan duaları Rabb'im kabul ve makbul eylesin" dedi.
    SOSYAL MESAFEYLE 
    SAF TUTULDU
Sosyal mesafe kuralına göre saf alan cemaate maske dağıtılarak girişte dezenfekte edildi. 
    18 yaş altı ve 65 yaş üzeri vatandaşlarda camilere alınmazken, Cuma namazının ilk dört sünneti ve cuma namazının farzı kılındıktan sonra cemaat dağıldı.