Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

TERME’DE DEPREM PANİĞİ

TERME’DE DEPREM PANİĞİ

6 Şubat Pazartesi günü saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Her iki deprem Terme'de de hissedildi.

 6 Şubat Pazartesi günü saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Her iki deprem Terme'de de hissedildi. Sabah saatlerinde meydana gelen deprem vatandaşların uyuduğu bir saatte meydana geldiği için fazla kişi tarafından hissedilmezken öğle saatlerinde yaşanan ikinci deprem ilçede büyük korku ve panik yarattı.
Yaşayan panikle vatandaşlar, bina ve iş yerlerini tahliye ederek açık alanlarda toplandılar.  Büyük korku yaşayan bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı. Çoğu kişi uzun süre iş yeri ve evlerine giremezken bazıları ise araçlarında yerleşim yerinden uzak alanlarda beklemeyi tercih etti. 

EĞİTİM VE ÖĞRETİME ARA VERİLDİ
Deprem sonrası okullarda da büyük panik yaşandı. Depreme sınıflarında  ders esnasında yakalanan öğrenciler büyük korku yaşarken öğrenciler açık alana çıkarılarak ailelerine teslim edildi. Yaşanan bu hadisenin ardından Eğitim öğretime 13 Şubat Pazartesi gününe kadar ara verildi. 

SAMSUN KAÇINCI DERECE DEPREM BÖLGESİ
Yaşanan deprem sonrası Samsun’un deprem risk haritası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.  Türkiye’de bölgesel düzlükte 1,2,3,4 ve 5 gibi deprem belirten risk incelemeleri yapılmaktadır. Buna göre Samsun ikinci derecede deprem bölgesi içindedir. Samsun'un Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçeleri birinci derece deprem bölgelerinde, Alaçam,Terme, Bafra Çarşamba ilçeleri ise üçüncü derece deprem bölgelerinde yer almaktadır.