Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME'DE DERSANE BORCUNDAN KURTARDILAR

TERME

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, borç yüzünden cezaevine girecek olan bir annenin borcunu sildirdi, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç da icra masrafını ödedi.

    Terme'de, kızının eğitim gördüğü dershaneye olan 15 bin liralık borcundan dolayı cezaevine girme tehlikesi ile karşı karşıya kalan anne T.Ö'yü içine düştüğü zor durumdan Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç kurtardı.
    Samsun Valisi Zülkif Dağlı'nın alacaklı dershane ile irtibat kurarak borcu sildirirken Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da anne T.Ö'nün icra masrafını ödediği belirtildi.
    Eşinden boşanan ve Denizli'den memleketi Terme'ye gelerek yeni bir hayata başlayan anne T.Ö. kızı Nazlıgül'ün eğitim gördüğü dershaneden gelen 15 bin liralık icra ile zora girdi. Anne Özbaş, borcu ödeyememesi durumunda taahhüdü bozma suçundan cezaevine girecekti.
    Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın devreye girmesiyle 15 bin liralık borç dershane tarafından silinirken Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç da anne ve kızıyla
iletişime geçerek, icra masrafını karşıladı. 
    Başkan Kılıç, anne-kıza ayrıca ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda da yardımcı oldu. Anne T.Ö. kendisi ile ilgilenenlere teşekkür ederek, “Allah razı olsun” dedi.