Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME’DE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI “CAMİ VE HAYAT” TEMASIYLA KUTLANDI

TERME’DE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI “CAMİ VE HAYAT” TEMASIYLA KUTLANDI

2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Terme İlçe Müftülüğü´nün düzenlediği programla kutlandı.

  
    Diyanet İşleri Başkanlığı´nın, ülke genelinde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutladığı ‘Camiler ve Din Görevlileri’ haftası Terme ilçe Müftülüğü tarafından 4 Ekim Perşembe günü Müftülük binası Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 
    Bu yıl ki teması, ‘Cami ve Hayat’ olarak belirlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı. 
     Programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Recep Apaydın yaptı. 
    Aydın konuşmasında, “Terme İlçe Müftülüğümüzce tertip ettiğimiz ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ konferans programına hoşgeldiniz. Bu haftamızın ana konusu cami ve hayat.
    Camiler haftası 1986 yılında kutlanmaya başlandı ve 2003 yılına geldiği zaman ‘Camiler ve Din görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaya devam ederek her yıl güzel konulara temas ediliyor.
    (2011) yılında ‘Cami ve Çocuk’ (2013) yılında ‘Cami, Kadın ve Aile’, (2014) Cami ve Gençlik, (2016) Cami ve Kitap, (2018) yılında ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Gönüller’ haftaları kutlandı. Bu yılda cami ve hayat konusu işleniyor.     
    Tüm Vatandaşlarımızın ‘Camiler ve Din Görevliler Haftası’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyor programımıza katılanlara teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 
    Herkesin ‘Camiler ve Din Görevliler Haftası’nı tebrik eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “ ‘Cami ve Hayat’ konusu çok önemli çok ince ve kıymetli bir konu. ‘Cami hayatın, hayat caminin içindedir’ sözü herşeyi anlatıyor.  Bugüne kadar hep çok kıymetli konular işlenmiş. 
    Eskiden şehirler kurulurken, camiler baz alınarak kurulmuş. Herşey camilerin etrafında yapılarak hayatın camilerin avlusunda başladığının ne güzel bir örneği olmuş. Bu ulvi görevi icra eden din görevlilerine teşekkür ediyorum.’ dedi.
    Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ise, “Bu işe, bu ilçede gönül veren çok sayıda hocalarımız var. İman olan toplumda sıkıntıların azaldığını biliyoruz. Bizlere düşen hakikatin dışına çıkmadan üslubu ayarlayarak hakikati söyleyeceğiz. Termemizde 303 din görevlimiz var .72 bin kişilik nüfusta 1 hocamıza 250 vatandaşımız tekabül ediyor. Bu çok güzel bir rakam. Termemizde bu imkan var. Bu imkanları değerlendirip camileri sadece ibadethane olarak görmemeli sorunların konuşulduğu, sevinçlerin paylaşıldığı yerler haline gelmeli. Camiler ve Din Görevlileri Haftanız kutlu olsun.’ dedi. 
    Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisinin ardından ‘Cami ve Hayat’ konulu konferansı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı İdris Bozkurt verdi. 
    Program,  Camiler ve Din Görevlileri haftası  münasebetiyle düzenlenen  40 hadis yarışmasında  dereceye giren Kur’an Kursu öğrencilerimize
hediye takdimi, Müftülükçe Ortaokul öğrencilerine yönelik yapılan resim ve kompozisyon yarışmasında 1. gelen öğrencilere hediye takdimi ve 2019 yılında emekli olan din görevlilerimize
 plaket ve hediye takdimi ile son buldu. 
    Programa; Kaymakam Murat Zadeleroğlu, İlçe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Halil Tatar,     İlçe Jandarma Komutanı  Teğmen Eren Dede, İlçe Müftüsü Recep Apaydın, daire amirleri, din görevlileri ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hbr: Nazan ŞENTEPE İŞLER