Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME’DE EZBERE NAAT OKUMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

TERME’DE EZBERE NAAT OKUMA  YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Terme’de 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında liseler arası Ezbere Naat Okuma yarışması düzenlendi.

22 Kasım Çarşamba günü Terme Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen yarışma Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül başkanlığında yapıldı. 
Yarışmaya başlamadan önce öğrencilere yarışma kurallarından bahseden Müftü Ömer Ergül, “İlçe genelindeki liselerde örgün eğitim gören öğrencilerimize, Peygamberimizi tanıtmak ve sevdirmek, Naat türü eserleri tanıtmak, öğrencilerimizi toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak, öğrencilerimizin şiir sanatına ilgi duymalarını sağlamak amacıyla İlçe Müftülüğümüz ve Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü olarak lise öğrencileri arasında ezbere naat okuma yarışması düzenledik.
Mevlidi- Nebi Haftası  vesilesiyle düzenlenen Naat Okuma yarışması için  buradayız. Çocuklarımız Hz. Muhammed (SAV)’e sevgilerini, O’nun yolunda ve izinde yürüyeceklerini, O’nun gösterdiği yolda her türlü sıkıntıya rağmen yılmadan, usanmadan samimi bir Müslüman olmayı hayatlarında idrak edeceklerini bu yarışmaya katılarak izhar ettiler. Her programda ‘Ne güzel öğrenciler var. Aşkla, şevkle Efendimizi seven, Efendimizin Medine’ye girişindeki gibi bizlere o coşkuyu yaşatan gençlerimiz var” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından yarışma için başvuran öğrenciler
sahne alarak naatlarını okudular. 
Komisyon üyeleri tarafından belirlenen puanlar neticesinde yarışmada en yüksek puanı alan ve ilçe birincisi olarak il finallerine katılmaya hak kazanan öğrenci Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyzanur Yüksel olurken, Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zehra Kodal ikinci, Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Özkan üçüncü oldu.
Yarışma sonunda dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, Şube Müdürü Alper Yıldız ve Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkan tarafından ödülleri takdim edildi.  Hbr: Berkan KARAPIÇAK