Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME’DE FİLİSTİN'E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

TERME’DE FİLİSTİN

Terme’de yüzlerce kişi, Siyasi Parti Temsilcileri , Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Sendikaların katılımıyla Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi.

 Terme’de yüzlerce kişi, Siyasi Parti Temsilcileri , Sivil Toplum Kuruluşları, Oda ve Sendikaların katılımıyla Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi. 
23 Ekim Pazartesi günü öğle namazı sonrası yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, Filistin'e destek mesajları verildi ve İsrail'in Filistin'de uyguladığı zulüm kınandı.
Yürüyüş sonrası Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Terme Sivil Toplum Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı. 
İlk olarak Dörtyol Merkez Cami İmam Hatibi  Adem Kökten tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı. 
Ardından Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Alparslan yaptı.
Alparslan açıklamasında, “Dünyanın neresinde olursa olsun. “La ilâhe illallah, Muhammeden Rasûlullah” diyen herkes bizim kardeşimiz. Kardeşimizin  evi, ocağı yanarken, canına, kanına, ırzına, namusuna saldırı yapılırken biz seyirci olamayız. Bizler, Terme Sivil Toplum Platformu’nun üyeleri olarak öncelikle Filistin halkının umut, heyecan, sabır, dinamizm ve kahramanlık dolu mücadelesini hürmetle selamlıyoruz. Ayrıca belirtmeliyiz ki, Filistin halkının şanlı direnişi, sadece bir milletin var olma direnişi değil, aynı zamanda Kudüs savunmasıdır yani İslam Ümmeti’nin onur mücadelesidir. Kararlılık ve direnişleriyle İslam dünyasına öncü olan Filistinlilere her şart altında yardım etmeye, hiçbir şey yapamadığımız zamanlarda gönülden dualarımızı göndermeye devam edeceğiz. İsrail, Gazze’ye yönelik terör saldırılarını derhal durdurmalıdır. Birleşmiş Milletler insanlığın gözü önünde insanlığın katledilmesini önlemelidir. İslam ülkeleri ve Arap devletleri İsrail’in kural tanımazlığı ve şımarıklığı karşısında net, kararlı, cesur adımlar atmalıdır. Biz; Filistin’i, Başkenti Kudüs olan, Doğusu ve Batısıyla bölünmez bir bütün ve İslam’ın mukaddes toprakları olarak görüyoruz. İslam dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki Siyonizm, İslam dünyasının bağrına saplanmış zehirli bir hançerdir.” Başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalıdır. 
Bizler Filistin davasını sarsılmaz şekilde savunmaya devam edeceğiz. Yaşanan katliam ve soykırıma sessiz kalmayacağız. Hakkın, adaletin, insani değerlerin safında yer alacak, mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duracağız. “Ama”lara, “fakat”lara aldırmadan, stratejiler, planlar, kurgular, senaryolar karşısında Allah’ın da bir hesabı olduğunu aklımızdan çıkarmadan, “İnanıyorsanız, Üstünsünüz” düsturuyla var gücümüzle ve en gür sedamızla Filistin’in yanında olmayı sürdüreceğiz. Dünya Müslümanlarına selam olsun! Hakkı ayakta tutmak arzusunda olan tüm mücahitlere selam olsun! Filistin halkına selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun!” Mescid-i Aksa’nın muhafızları olmanın bedelini ödeyenlere selam olsun.”dedi.  
Basın açıklamasının ardından yapılan dualarla program son buldu. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK