Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME'DE HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

TERME

Terme'de 109 hacı adayı dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

 Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla Terme İlçe Müftülüğü kutsal toraklara gidecek 109 hacı adayı için 11 Haziran Pazar günü Terme Tarihi Pazar Caminde tören düzenledi.
Tarihi Pazar Camii İmam Hatibi Hasan Işıtan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Terme Merkez Yeni Camii İmam-Hatibi Muhsin Şana, Pazar Camii Müezzin-Kayyım Temel Kanlı ve Dörtyol Camii İmam Hatibi Adem Kökten’in söylediği ilahiler eşliğinde devam etti.  
Hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik bazı hatırlatmalarda bulunan Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül, “Hac ve Umre yapanlar Allah’ın misafirleridir. Bir kimse haccedip kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakındığında annesinden doğduğu günkü gibi günahlarından arınmış olacaktır. Bugün 109 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurlayacağız. Sağlıklı ve huzur ile gidip gelmelerini diliyoruz.”dedi. 
Programa Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başkan Yardımcısı Kemal Alemdar, İlçe Müftüsü Ömer Ergül, ilçenin kamu ve sivil toplum temsilcileri, din görevlileri, hacı adayları ve çok sayıda davetli katıldı.
Duygulu anların yaşandığı uğurlama töreni İlçe Müftüsü Ömer Ergül’ün uğurlama duası ve helalleşme ile sona erdi. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK