Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

TERME’DE İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

İlköğretim Haftası dolayısıyla Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında kutlama programı düzenlendi.

 İlköğretim Haftası dolayısıyla Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında kutlama programı düzenlendi. 
Törene Kaymaka Metin Maytalman, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Ali Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Dede, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşuyla başlayan program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla akabinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmal Rahman Köse'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ile okullara tekrar adım atmanın heyecanını, öğrencilere kavuşmanın mutluluğunu ve öğrencilere yeni ufuklar kazandırmak için çalışacak olmanın gururunu  yaşadıklarını ifade eden Müdür Köse “Eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasında ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarında ilköğretimin önemi büyüktür. Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz .Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip ,olumsuzluklarından uzak kalabilmek ancak iyi bir eğitimle sağlanır .Gelecek, eğitimle biçimlenip değişecek ve bu değişim a dan z ye her şeyi etkileyecektir. İşte bugün hep birlikte, geleceği biçimlendirecek ,dünyayı değiştirecek ,Türkiye'nin geleceği olacak kıymetli öğrencilerimiz için yeni bir eğitim öğretim yılına başlangıç yapıyoruz.”dedi.
Velilere de seslenen Müdür Köse “Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınızın, ağır sorumluluğunu omuzlarımızda, yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte sürekli iletişim içerisinde yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarınızı, Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz.”dedi.Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutlanan bu güzel günün, gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olması temennisinde bulunan Müdür Köse “2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşma sonrası öğrenciler tarafından şiirler okunurken Atatürk İlkokulu öğrencilerinden oluşan artvin yöresine ait halk oyunu gösterisi sunuldu. 
Program, 4. Sınıf öğrencilerinin okula ilk adımlarını atan birinci sınıf öğrencilerine çiçek takdimi ve Atatük İlkokulu öğretmenlerinden Abdullah Yüksel'in ilk ders zilini çalmasıyla sona erdi.