Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

TERME’DE İMAM HATİP VEFA BULUŞMASI YAPILDI

TERME’DE İMAM HATİP VEFA BULUŞMASI YAPILDI

Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği TİMMDER ile Terme AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu idaresi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘İmam Hatipliler Vefa Buluşması’ programı, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği TİMMDER ile Terme AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu idaresi  tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘İmam Hatipliler Vefa Buluşması’ programı, Okul Pansiyonu Şark Köşesi Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Programa, Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi ne 1975’ten Bu güne hizmeti geçmiş kurucu dernek yöneticileri, okul aile birliği başkanları, emekli, muvazzaf idareci ve öğretmenler katıldı.17 Mayıs Çarşamba Günü 11.00 da düzenlenen programa, gelen misafirler çay eşliğinde sohbet ettiler geçmişi anımsayarak hatıralarını canlandırdılar. 
Programda konuşma yapan TİMMDER Başkanı Ali Alparslan “Mayıs ayının ilk haftasını “İmam Hatip Vefa Haftası” olarak ilan ettik. Okul idaremiz pandemi (salgın) öncesi bu işi yürütüyordu. Şimdi biz TİMMDER olarak yine okul idaremizle işbirliği içersinde TİMMDER’in 8 Mayıs kuruluş yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle bir dizi etkinlik planlıyoruz. Bu etkinliklerle bu okula, imam hatip nesline, gençliğe hizmeti geçmiş, idareci öğretmen hizmetli, dernek yöneticisi olarak çalışmış, mesai harcamış ve vefat etmiş olanların kabirlerini öğrencilerle ziyaret edip Kur’anı Kerim okuyup dualar ediyoruz. En son vefat etmiş hocalarımızdan başlayarak geriye doğru fırsat buldukça aile ziyareti gerçekleştiriyoruz. Yine Kur’anı Kerim okuyup dua ediyoruz; Ve bugün burada yaşayan değerlerimiz olan sizlerle birlikteyiz. Biz davet ettik siz icabet ettiniz Rabbim sizlerden razı olsun. Birazdan sizlerin emeklerinin karşılığı değil belki lakin bu güzel günümüzün bir anısı hatırası olsun diye sizlere teşekkür belgesi hazırladık takdim edeceğiz. Birlikte yemek yiyeceğiz, akabinde öğrencilerimiz vefat etmiş tüm değerlerimiz ve tüm geçmişlerimiz için Kur’anı Kerim okuyacaklar, dua yapacaklar öğle namazımızı birlikte kılacağız, vakti müsait olan siz kıymetli değerlerimizle sohbetimize devam edeceğiz inşallah dedi.-Alparslan; sizlerden bir istirhamım olacak, her ne olursa olsun geçmişte yada günümüzde burada görev almış veya alanlarla ne yaşamış olursanız olun bu okullardan bağınızı koparmayınız. Geçmişte bize rehber olduğunuz gibi, bu günün ve yarının gençliğine rehber olmaya, onlarla buluşmaya devam ediniz. Sizleri öğrencilerle buluşturacak, kucaklaştıracak etkinlikler planlayalım. Kişisel husumetlerimizi, ihtiraslarımızı bir kenara itelim asgari müştereklerimizden biri olan imam hatip davasında birleşelim. Zaten sizler bu davete icabet ederek bu bağlılığınızı gösterdiniz. Ben tekraren her birinize teşekkür ediyorum; hürmetle ellerinizden öpüyorum. dedi Okul Müdürü Mevlüt Demir ise ; İmam Hatiplerin sizin o öğrencileri bizleri yetiştirdiğiniz dönemlerde, bizlere, nice gençliğe hocalık yaptınız. Sizlere teşekkür ediyoruz. Siz geçmişte bu bayrağı en iyi şekilde taşıdınız, devrettiniz, bu gün emaneti biz aldık en iyi şekilde taşımanın ve layık’i  ile vazifemizi tamamlayarak bir sonraki neferlere devretmenin gayretindeyiz. Sizler bize Rehber oldunuz sizleri her zaman okulumuzda görmekten ağarlamaktan memnuniyet duyarız. Sadece davetle değil her zaman gelmenizi bu günün gençliğine İmam Hatip davasının aidiyet duygusunun ne anlama geldiğini bizzat göstermenizi dilerim. Bugün imam hatipliler bu ülkede her alanda öncülük yapıyorlar. Biz şimdi şuna inanıyoruz: Bugün ilgilendiğimiz gençler sadece Terme’de değil bütün Türkiye'de, İslam dünyasında çok güzel işlere insanlığa gelecek nesillere öncülük yapacaklar.”dedi. 
TİMMDER başkanı Ali Alparslan ile birlikte Okul Müdürü Mevlüt Demir tüm katılımcılara günün anısına birer teşekkür belgesi takdim ettiler.
Hep birlikte yemek yendikten sonra okul müştemilatında bulunan Mustafa Tellioğlu uygulama camiinde Kur’anı Kerim Tilaveti ve dua yapıldı. Hbr:Berkan Karapıçak