Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME’DE İMAM HATİPLİLER BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA BULUŞTU!

TERME’DE İMAM HATİPLİLER BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA BULUŞTU!

Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER), Terme İmam Hatip Öğretmen, idareci, mezun ve öğrencilerini bir araya getirdiği bayramlaşma programı bayramın 4. Günü 23 Temmuz Cuma yapıldı.

    Terme İmam Hatip Lisesi idareci, Eski, yeni öğretmen, mezun ve öğrencilerini bir araya getiren bu yılki Kurban bayramı bayramlaşma programı yapıldı. 
    Bu bayramlaşma Covit 19 (Koranavirüs) tedbirleri nedeniyle buruk kutlanırken, okulun ilk mezunlarından son mezunlarına kadar her dönemden öğrencileri, eski idareci, öğretmenleri, ve bu günün idarecileri bir araya geldi.
    Terme İmam Hatipliler bayramlaşması Yalı Mahallesi (Gudurüp) mevkiindeki Terme AİHL yerleşkesinde yapıldı. Programa Okul Müdürü Yakup Ar, Emekli Meslek Dersleri Öğretmeni Ramazan Alkan, Ali Yılmaz, Ömer Çetin, Eski idareci ve Milli Eğitim Müdürü Seyfi Günaçtı, Eski Edebiyat öğretmeni Selim Eroğlu gibi öğretmenlerin yanı sıra mezunlardan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ak Parti eski ilçe başkanı İbrahim Ar, Saadet Partisi İlçe başkanı Serdar Körpe, Terme Belediye başkan yardımcısı Kemal Alemdar Ak parti Gurup başkan vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu’nun danışmanı Adem Aksüt, Belediye meclis üyesi Mehmet Devranlı İHH ilçe temsilcisi İsa Şahin Yazar Yılmaz İmanlık v.b. isimler katıldı.
    1999 Terme İmam Hatip Mezunu ve Antalya’da İmam Hatip Mustafa Akbulut’un Cuma namazını Okul Müştemilatında bulunan Mustafa Tellioğlu Uygulama Camiinde kıldırması ile başlayan bayramlaşma programında, Cuma namazının akabinde katılımcılara pilav ve ayran ikramında bulunuldu. 
    İkram sonrası katılımcı mezun ve mensupları Mustafa Tellioğlu Konferans Salonuna davet eden Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER) Başkanı Ali ALPARSLAN burada yaptığı kısa konuşmasında; Merhum Celalettin Ökten başta olmak üzere İmam Hatip Okullarına emeği geçmiş Başbakan , Milli Eğitim Bakanı, idareci, öğretmen ve hizmetlilerine varıncaya kadar Rahmetli olmuşların cümlesinin ruhları için “Fatiha” okutarak, hayatta olan emekli yada hizmete devam edenlere sağlık ve afiyet dileyerek sözlerine başladı. Arkasında Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER) hakkında ve yaptığı çalışmalarla ilgili kısa, öz bilgiler sunduktan sonra yeni dönem ve pandemi (salgın ) sonrası için planladıkları çalışmalardan bahsetti.
    Ali ALPARSLAN, "Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği (TİMMDER) in 2019 Yılı Mayıs ayında kurulduğunu kısa zaman içerisinde çeşitli etkinlik ve faaliyetler yaparak toplumsal ve sosyal hayatta yerini aldığını, bundan böyle daha fazla sosyal aktiviteler düzenlemek insanlığa, gençliğe fayda sağlayıcı etkinlik ve programlar düzenlemeye devam edeceğiz. Derneğimizin faaliyetlerine devam etmesinde yapılan programlara katılan ve imkanlar nispetinde katkı sunan Terme Belediye Başkanı Ali KILIÇ’ dan hayırseverlerimize kadar herkesi hayırla yaad ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Allah maddi ve manevi yardımları yapanlardan razı olsun. Evleri yanmış olan öğrencilerimize destek kampanyası, Su kuyusu açtırma kampanyası Kan bağışı kampanyası Mehmetçiğe menevi destek dua programları gibi programlara maddi, manevi katkı sağlayan her bir kişiye teşekkür ediyorum."dedi.
    Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) bünyesinde, Pandemiyi fırsata dönüştürmek, güçlü ve etkili hizmetler üretmek, etkinlikler yapmanın alt yapısını oluşturabilmek için komisyonlaşma çalışması yapıldığını aktaran Alparslan "İlim, kültür ve sanat alanlarında; nitelikli proje ve programları hayata geçirmek, örgün, yaygın veya uzaktan eğitim yoluyla Terme deki imam hatip okulları mensup ve mezunların kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak, İlim ve irfan sahibi beynelmilel fertler yetişmesine öncü olmak. Maddi Kaynak oluşturmak; mekan ve materyaller oluşturularak, siyasi, politik ideoloji yerine İslami ideolojiyi benimseyen gençliğin, neslin yetişmesine katkı sağlamak için, Terme İmam Hatip Mezunları Derneği (TİMMDER) vizyon ve Misyonu çerçevesinde sosyal, kültürel ve sportif alanlarda adından söz ettiren nesil, mezun, mensup öğrenci, öğretmen ve idareci işbirliği ile geleceğe yön veren, Termede ilkler ve enler konusunda azimli ve gayretli, milli ve manevi değerlere bağlı, “Zamanın ihtiyaçlarını algılamış, marjinal ideoloji ve kültürlerin etkisinde kalmamış, çağdaş görüne bilmek için dinin kural ve kaidelerinden taviz vermeyen, dindar desinler diye de marjinal gurupların esiri olmayan, tavizsiz fakat müsamahakâr, Kur’an ve Sünnet çizgisinden taviz vermeyen bireylerin yetişmesi hususunda azami gayret sarf edebilmek gayesiyle TİMMDER bünyesinde "Mezun ve Üyelerle İlişkiler Kaynak geliştirme" ve "Eğitim ve Gençlik" adında iki ayrı komisyon oluşturuldu.
    Söz konusu komisyonlardan, Üye, Mezunlarla İlişkiler ve Kaynak geliştirme komisyonu” tüm mezun ve mezunlarımıza ulaşmanın yollarını aramanın yanında yapılacak tüm etkiliklere maddi kaynak oluştura bilmek için aidat, bağış, toplama işlemlerini gerçekleştirecek; “Eğitim ve Gençlik komisyonu” ise uygun bir merkez mekan oluşturulup bu mekan merkezli gençliğe dönük sosyal sportif sanatsal ve mesleki alanlarda kurs, seminer, sohbet vb. etkinlikleri organize edip, eğitim alanında etkili proje ve raporlar hazırlayacaklar. Bu çalışmalar çerçevesinde bölünmüşlüğün önüne geçmek için, siyasal yada marjinal guruplara değil Kur’an ve sünnete aidiyet besleyen Kur’an ve Sünnet merkezli nesil yetiştirmek için çalışmalar yapılacak.
    Ülkemizin ve milletimizin geleceğine yön verecek önder şahsiyetler yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilecek Bu yolculukta; okumalar, geziler ve çeşitli faaliyetlerle kendini tanıma, yeteneklerini ve eksik olduğun yanlarını fark edip geliştirme, temel kültürel ve sosyal becerileri kazanma fırsatları sunulacak.
    Geleceğe yön verecek insanları yetiştirmek için çıkmakta olduğumuz bu yolda en önemlisi; gerçekleştireceğimiz nitelikli faaliyetlerin kazandırdığı ruhla önüne çıkan engel ve fırtınalara rağmen istikrarla yola devam etme becerisi kazanmış gençlik arzuluyoruz.
    Ne dersiniz sayın katılımcı mezun ve mensuplarımız bize bu konularda maddi ve manevi desteğe varmısınız? Yüce Allah cc Kur’anı Kerimde Siz, insanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emredersiniz, kötülükten alıkoyarsınız ve Allah’a inanırsınız. Âl-i İmrân Suresi - 110 buyuruyor; Biz sizi hayra, iyiliğe davet ediyoruz, bize katılacak mısınız?"dedi.
    Başkan Ali ALPARSLAN; “Düzenlediğimiz bayramlaşma programına yakından ve uzaktan gelen bütün dostlarımıza, hocalarımıza, mezun ve mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Kurban Bayramının vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını ümmetin dirilişine vesile olmasını, ailenizle birlikte sağlık esenlik dolu bayramlar geçirmenizi temenni ediyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum.
    Derneğimizi Kurduğumuz zaman bir şey söylemiştik, “ Artık bundan böyle Termede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, demiştik. Hizmet ve etkinliklerimiz fark yaratmaya devam edecek. Dedi.
    Ardından emekli meslek dersleri öğretmeni Ali Yılmaz söz aldı. Birkaç ayet ve hadisle hitabının ardından herkesin bayramını kutlayarak konuşmasını tamamladı.
    Okul Müdürü Yakup Ar ise herkesin bayramını kutlamasının ardından hazırlanmakta ve çalışmaları sona ermek üzere olan “1975 den günümüze Terme İmam Hatip” albümünden bahsetti ve kısa zaman sonra yayınlanacağı müjdesini verdi.
    Topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından çay eşliğinde bireysel, guruplar halinde sohbetler edilerek 16.00 da program sonlandırıldı.