Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

TERME’DE KADIN KOOPERATiFi KURULDU

TERME’DE KADIN KOOPERATiFi KURULDU

Terme’de, kadın gruplarına destek olmayı ve üretimde aktif rol almalarını sağlamak amacıyla “Sınırlı Sorumlu Terme Marifetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” kuruldu.

    Faaliyet alanı; sedef kakma, ahşap işleri, süslü ev eşyaları, ahşap kutular, ahşap kutular, biblo, heykel vb diğer süs eşyaları, her türlü gümüş takı tasarımları ile köy ürünlerinden oluşan kooperatif, ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını, mal ve hizmet üretiminde ürünlerin pazarlanmasını, girişimcilerin desteklenmesi, üretim becerilerinin geliştirilmesi, kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik çalışmaların yapılması amacıyla kuruldu.   

     HERKESE KAPIMIZ AÇIK
    Kooperatif Kurucu Başkanı Asiye Küçük “Kadınlarımızın üretimlerini önemsiyoruz. Onların üretimine her zaman ilgi ve ihtiyaç var. Kooperatifimiz çatısı altında dezavantajlı kadınlarımızı üretimin her basamağında etkin kılmayı, sanat ve kültürün gelişimine katkıda bulunan ürünler tasarlamayı planlıyoruz. Üretim aşamasında farklı, yenilikçi ve sürdürülebilir olmayı hedefliyoruz. Bizim gibi düşünen üretmeyi hedefleyen herkese kapımız açık. “dedi.
    Kooperatifi Hüseyinmescit Mahallesi Muhtarı Fahri Sakaoğlu’nun öncülüğünde, Samsun Valiliği, Samsun Ticaret İl Müdürlüğü, Terme Kaymakamlığı, Terme Belediye Başkanlığı, Terme Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile kurduklarını ifade eden Başkan Küçük “Bizden bilgi ve destek almak isteyen herkes muhtarımız Fahri Sakaoğlu ile 0530 152 60 52 numaradan iletişime geçebilir.”dedi.