Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TERME’DE KİTAP OKUYAN KADINLARDAN KAYMAKAM KÜBRA BAKA’YA ZİYARET

TERME’DE KİTAP OKUYAN KADINLARDAN KAYMAKAM KÜBRA BAKA’YA ZİYARET

Ayşenur Yiğit ve Havva Taşkın öncülüğünde Terme’de kitap okuyan kadınlar, ilçemize yeni atanan Kaymakamı Kübra Baka’ya Mehmet Akif’in Safahat kitabıyla hoş geldin ziyaretinde bulundular.

    Grup üyeleri; Terme’de kitap günü düzenlediklerini, bu kitap gününün, kitap okumanın Terme geneline yayılması için öncülük ettiklerini, ne tarz kitaplar okuduklarını, kitap okumanın kendilerini özel hissettirdiğini, kadınların yönetimlerde daha çok olması gerektiğini dile getirdiler. Kaymakam Hanım’ı bir sonraki kitap gününe davet ettiler.    
    Kaymakam hanımla çok duygulu ve güzel anlar yaşadıklarını ifade eden Havva Taşkın duygularını şöyle dile getirdi:
    “Kaymakam Hanım’ın yanında kendimizi hiç kasmadık. Sanki bizden biri gibiydi. Termeli okuyan kadınlar etiketiyle randevu alırken sekreter hanım ‘Kulağa çok hoş geliyor. Terme’de böyle kadınlar mı?’ diyerek randevu talebimizi oluşturdu. Ziyarete geldiğimizde Kaymakam Hanım, ‘Hoş geldiniz, Termeli kitap okuyan kadınlar. İsminiz çok havalı, kulağa hoş geliyor, ben de sizi merak ettim.’ diyerek bizimle tek tek tanıştı. Bize bu mekanı ortamı sağlayan, bizi buluşturan Terme Kitaphane sahibi Yasemin Uysal hocamıza da teşekkür ediyoruz. Kaymakam Hanım’a ilgi ve samimiyeti için çok teşekkür ediyorum.”
    Kaymakam Kübra Baka da sosyal medya hesabından şu sözleri paylaştı:
    “Terme'nin Kitap Okuyan Kadınları Topluluğu bugün ziyaretime geldi.
    İsimleri sizce de çok havalı ve heyecanlandırıcı değil mi? Kendileri de bir o kadar heyecanlı, kültürlü, dinamik ve rengarenk. Ben onları tanımaktan büyük keyif aldım. Yaptıkları işleri dinleyince gurur duydum. Daha nice başarılı işlere imza atıp kadının gücünü her alanda hissettirmeniz dileğiyle. İyi ki varsınız”