Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERME'DE KONSER COŞKUSU

TERME

"Terme'de, Cumhuriyet'in ilanının 98’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan ancak şehit haberi üzerine ertelenen konser, geçtiğimiz cumartesi akşamı yeniden büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

    Cumhuriyet’in ilanının 98’inci yılı etkinlikleri kapsamında Terme’de Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu ses sanatçısı Nahide Akkal ve Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Ertuğrul Sevindik “Cumhuriyet Konseri” verdi. 
    29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılması planlanan ancak şehit haberi üzerine ertelenen Cumhuriyet Konseri 2 hafta sonra büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Soğuk havaya rağmen Termelilerin yoğun katılım gösterdiği konser vatandaşlardan tam not aldı.

    MEYDANDA CUMHURİYET COŞKUSU
    Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ile Terme Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen açık hava konserinde vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı. 
    Şehitlere rahmet, gazilere sağlık dileyen ses sanatçısı Nahide Akkal ve Ertuğrul Sevindik, koro halinde söylediği müziklerle vatandaşları mesh etti. 
    Konserde keyif dolu vakit geçiren sanatseverler, çalınan müziklere oyun ve alkışlarıyla eşlik etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği konserde, ünlü Türk sanatçılarının da besteleri bulunduğu sevilen şarkılar okundu.
    Konser öncesi açılış konuşması yapan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ne yazık ki uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs pandemisi dolayısıyla toplu etkinlikler yapamıyorduk. Pandemiyle mücadele kapsamında aşı oranları gün geçtikçe artıyor ve salgınla mücadelemiz süratle ilerliyor. Zor günleri arkamızda bırakarak özlenilen günlere dönüyoruz. Bu bağlamda hem pandemi sebebiyle hem de daha nezih bir ortam olması anlayışıyla Cumhuriyet konserimizi açık havada yapma kararı aldık. Büyük bir coşkuyla 29 Ekim’de kutlayacağımız etkinliklerimizi, acıyla öğrendiğimiz şehit haberi üzerine erteledik. Aradan geçen 2 haftanın üzerine devam eden organizasyon ile konserimizde 29 Ekim coşkusunu hissettik. Bu konsere emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Yakında hemşehrilerimiz için güzel bir hamsi festivali planlıyoruz. Buradan müjdesini veriyorum.” ifadelerini kullandı.