Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME’DE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI

TERME’DE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANDI

Terme İlçe Müftülüğü tarafından 13 Kasım 2019 çarşamba günü ‘Mevlid-i Nebi’ haftası kutlandı.

  
    ‘Peygamberimiz ve Aile’ temalı program Terme Belediye Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 
    Programın açılış konuşmasını ilçe müftüsü Recep Apaydın yaptı. 
    Apaydın konuşmasında, “Bizleri yoktan var eden, bizlere çeşit çeşit nimetler bahşeden Rabbimize hamd-ı senalar olsun. Konferansımıza hepiniz hoş geldiniz.”dedi.
    Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ailede mutluluk ve sevinç ne kadar çok olursa onların yetiştirdiği çocuklarda o kadar sağlıklı düşüncelere sahip bireyler olarak yetişir. Aile içi huzuru ve birlikteliği devam ettirmek çok önemlidir. 
    İnşaallah Hz. Peygamberimizin aile yaşantısını yaşamayı Rabbim bizlere nasip etsin. Bu tür güzel programda bizleri bir araya getiren emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Mevlid-i Nebi haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi
    Terme Kaymakamı Murat  Zadeleroğlu ise, “Mevlid-i Nebi haftasının heyecanını, onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Toplumda huzurun başlangıç noktasıdır aile. Peygamberimizin aile yaşantısını bir nebze yaşayabiliyorsak eğer devletimize, topluma ve çevremize faydalı bireyler oluruz. Mevlid-i Nebi haftanız kutlu olsun.” dedi.
    Açılış konuşmasının ardından program Kuran-ı kerim tilaveti, sinevizyon gösterisi ile devam etti. 
     ‘Mevlid-i Nebi’ haftası dolayısıyla ‘Peygamberimiz ve Aile’ temalı konferansını Diyanet işleri başkanlığı uzmanı Mustafa ırmaklı yaptı. 
    “Hz. Peygamberimizin ümmeti olmanın bilinci ve onu anmanın heycanı ile bu salona gelen herkesi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum” diyerek konferansına başlayan Mustafa Irmaklı, “ Bu aziz milletin kalbindeki en güçlü muhabbet peygamber sevgisidir. Elbette Efendimizinde ümmetine olan muhabbeti var. Bizlerde bu muhabbetle heyecanlanıyoruz.  
    Peygamber efendimiz  ashabıyla Medine mezarlığını ziyaret eder. Mezarlıkta dua eden peygamberimizin o esnada dilinden kardeşlerimi çok özledim cümlesi dökülür.
    Ashab-ı Kerim sorar: 
    Kim onlar Ya Resulallah?  
    Efendimiz onlara der ki sizler benim ashabımsınız, dostlarımsınız ancak beni görmediği halde beni sayan, benden asırlar sonra yaşayan ama benim muhabbetimle yaşayan ümmetimdir.’ der. 
    Peygamber efendimizin cennette yaşamayı özlediğini söylediği kardeşlerinden olmayı Mevlam bizlere nasip eylesin. 
    Bu hafta boyunca Peygamberimiz ve aile konusunu konuşacağız. Aileyi ele almadan dünyanın hiçbir sorununu çözemeyiz. Toplum güzel olacaksa bu aileden başlayacak. Dünya güzel olacaksa bu aileden başlayacak. Onun için aileyi konuşuyoruz ve en güzel örnek Peygamberimizin aile hayatıyla kendimizi muhasebe edeceğiz.” dedi. 
    Konferansın sonunda Mevlid-i nebi haftası münasebetiyle çeşitli dallarda düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile program son buldu. Hbr: Naza
n ŞENTEPE İŞLER