Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME’DE ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITILDI

TERME’DE ÖĞRENCİLERE TABLET DAĞITILDI

“Sınıf Tam Öğretmenim” projesi kapsamında Terme’de Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine ilk etapta 200 tablet dağıtıldı.

     Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kovid-19 sürecinde internet erişimi, internete bağlanacak cihazı veya evinde televizyonu olmayan ve özellikle EBA Destek Noktalarına ulaşım konusunda sorun yaşayan, kırsal kesimdeki yerleşim yerlerinde bulunan öğrenciler ile bunlardan karantina vb. gibi sebeplerle evlerinden çıkamayacak durumdakilerin EBA  canlı derslerden ve EBA portalından yararlanmalarını sağlamak amacıyla “Öğretmenim Sınıf Tam” projesini hayata geçirdi. 
    Proje kapsamında öğrencilerin EBA ve canlı derslere ulaşması için tablet bağış kampanyası başlatmıştı.  
    Bu proje kapsamında Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Toplum Kuruluşları ve tüm Odaların katılımıyla yapmış olduğu toplantıda bağışlanan tabletlerin dağıtımına başladı. 
       Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Terme İlçe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve  İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile “Sınıf Tam Öğretmenim” projesi kapsamında İlçemiz Terme’de Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine korona virüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen tören ile birlikte ilk etapta toplam 200 adet tablet dağıtıldı. 
     Kaymakam Murat Zadeleroğlu, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüsün etkilerinden dolayı yeni bir yaşam şekli belirleniyor. Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim sürecinde ilçemizde alt yapı sorunu yaşayan ya da teknolojik gereksinimlerdeki eksikliklerden dolayı eğitimden uzak kalan öğrencilerimiz için tablet desteği kampanyamız sonucunda bugün öğrencilerimize tabletlerini dağıttık” dedi.
     Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Okullarımız, servis araçlarımız dezenfekte edilmiş durumda. Çok geniş bir coğrafyaya sahip olan ilçemizde ne yazık ki internet alt yapısı olmayan mahallerimiz var. Buralarda da uzaktan eğitime destek amacıyla EBA Mobil Destek Araçlarımız kablosuz internet sağlayarak öğrencilerimize destek verecekler. Geleceğimizin parlak çocukları için mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK