Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TERME'DE OKUMA VAKTİ FARKINDALIĞI

TERME

Samsun Okuma Vakti projesi kapsamında, Terme'deki tüm okullardan yaklaşık bin 500 öğrenci, Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bir araya gelerek Atatürk Caddesi boyunca yaklaşık 15 dakika kitap okudu.

    Samsun Okuma Vakti projesi kapsamında, Terme'deki tüm okullardan yaklaşık bin 500 öğrenci, 5 Mart Perşembe günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bir araya gelerek, Atatürk Caddesi boyunca yaklaşık 15 dakika kitap okudu. 
    Etkinliğe Terme kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, daire amirleri, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
    Okuma projesi kapsamında açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, “Terme'de okuyarak farkındalık çalışmalarını başlattık. Bin 500 öğrenci ile birlikte Terme'nin sokak ve Caddelerinde okuma etkinliği yaparak çocuklarımız okumanın önemini Terme halkıyla paylaşmış oldu. Asıl amacımız bir yıl boyunca kitap toplayarak kütüphane oluşturmak ve hedeflerimize daha hızlı erişmeyi sağlamak. 
    Yalı Mahallesi’nde de kitap okuma alanı oluşturacağız ve en hızlı şekilde aktif hale getirilmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Seyyar veya mini bir kütüphane kuracağız. Oturma alanları oluşturarak gelen ziyaretçilerimize hem denizin eşsiz güzelliğini çıkaracak hem de kitaplarını okuyacaklar. 
    AMACIMIZ BİN 500 ÖĞRENCİ
    BİN 500 KİTAP BAĞIŞI 
    “Bugün amacımız bin 500 öğrenci ile bin 500 kitap bağışıyla kitap toplamak. İlçe kütüphanelerine bağış yapan ve bağışları 10 bin kitaba ulaşan hayırseverlere kurulan kütüphanelerin isimleri verilecek. Yıl sonuna kadar 72 bin kitap toplama hedefine hep birlikte ulaşmış olacağız. Termemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katkıda bulunan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi. 
Hbr: Murat KILIÇ