Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

TERME’DE ORUCUNU AÇAN KAN BAĞIŞINA KOŞTU

TERME’DE ORUCUNU AÇAN KAN BAĞIŞINA KOŞTU

TERME’DE ORUCUNU AÇAN KAN BAĞIŞINA KOŞTU

Terme İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin 14, 15, 16 ve 17 Mayıs 2020 tarihlerinde Terme'de düzenlediği kan bağışı kampanyasına ilgi yoğun oldu.
“İYİLİK KANIMIZDA VAR” ve “SADECE HAYAT KURTARMAK İÇİN EVDEN ÇIK” sloganıyla, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER)'in tavsiyeleri ile başlatılan kampanyaya Kızılay'ın yanı sıra Terme Anadolu İmam Hatip Lisesi, Temel Kır Kız İmam Hatip Lisesi, Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu ve Muratlı İmam Hatip Ortaokulu idareci, öğretmen, öğrenci ve velileri ile destek verdi. Ayrıca vatandaşlar da kampanyaya katıldı. 
18.00-24.00 saatleri arasında Cumhuriyet ve Milli İrade Meydanında gerçekleştirilen ve dört gün süren kampanyanın ilk iki gününde Kızılay aracına gelen gönüllüler 100 ünite kan bağışında bulundular. 
Katılımın yüz güldürdüğünü belirten Terme İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Alparslan, “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve ÖNDER'in böyle hayırlı bir projesi olduğunu duyar duymaz, biz de bu hizmetin bir kenarından tutmak ve karınca kararınca katkıda bulunmak istedik. Mensuplarımıza ve halkımıza gerekli duyuruyu yaptık. Kızılay da ekibi ile birlikte Milli İrade ve Cumhuriyet Meydanında yerini aldı. 
Beklentimizin üzerinde bir katılım oldu. Duyarlı davranıp kan bağışına koşan kardeşlerime, kurumsal olarak bağışta bulunan İHH Terme Temsilciliğine, Memur Sen İlçe Yönetimine, başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy olmak üzere katkıda bulunan okul müdürlerimize, özellikle planlanmasından icrasına kadar kampanyanın her aşamasında yer alan İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Samet Özdemir'e, sivil toplum kuruluşlarına ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç'a şahsım ve derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Bu mübarek günde yapılan hayırların Allah indinde kabul görmesini diliyorum” dedi. 
Kan Bağışı kampanyası ile ilgili bir değerlendirme yapan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yakup Ar da, eğitim camiası olarak kendilerinin de bu hayırlı çağırıya cevap verdiklerini belirterek, “Okul olarak kendimiz 'canımızı verdiğimiz ülkemiz ve insanımız için kanımızı da veririz' diyerek kan bağışında bulunurken arkadaşlarımız da meydanda vatandaşları bilgilendirerek kampanyaya katılmaya davet ettiler. Bizim neslimizin şiarı 'iyilikte yarışmak'tır. Bu mübarek günde bu yarışta yer almış olmaktan dolayı mutluyuz. Ben de katkıda bulunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 
Kızılay Doktoru Dursun Bektaş da, “Gerek koronavirüs salgını ve gerekse Ramazan ayı dolayısıyla Kızılay'ın kan stoğunda azalma olmuştu. Bu nazik  dönemde gerçekleşen kampanya ve yapılan kan bağışı ayrı bir önem taşımaktadır. Salgın dolayısıyla vatandaşlarımızın sağlık yönünde endişeleri var. Ancak endişe etmelerine gerek yoktur. Kızılay olarak gerekli sağlık ve temizlik tedbirlerini aldık. Halkımız gönül rahatlığı ile aracımıza gelerek kan bağışında bulunabilirler. 
Ben de gerek kampanyayı düzenleyen ve gerekse kan bağışında bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
             Hbr: Berkan KARAPIÇAK