Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME’DE "PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET" KONFERANSI VERİLDİ

TERME’DE

Terme İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı konferans düzenlendi.

 Terme  İlçe Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı konferans düzenlendi.
Terme Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen program Terme Tarihi Pazar Camii İmam-Hatibi Hafız Hasan Işıtan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Mevlid-i Nebi Haftası sinevizyon gösterisi ile devam etti.  
Programın açılışında konuşan Terme İlçe Müftüsü Ömer Ergül yaptı. 
“Gönüller sultanı sevgili Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in 1452. doğum yıl dönümü münasebetiyle İlçe Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu programa hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” diyen Ergül, Peygamberimizin güzel sözlerinden örnekler vererek ‘Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle aramızdaki sevgiyi ve kardeşliği daha çok pekiştirmeli, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Programımıza katılan herkese teşekkürlerimim sunuyorum.' dedi. 
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt, günün önem ve anlamına yönelik “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı konferansını verdi. 
Program katılımcılara hediye takdiminde bulunulmasının ardından son buldu.