Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME’DE ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE VEFA PROJESİ KAPSAMINDA GÜBRE DAĞITIMI

TERME’DE ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE  VEFA PROJESİ KAPSAMINDA GÜBRE DAĞITIMI

Terme'de "Vefa Projesi" kapsamında gazi ve şehit yakınlarına gübre dağıtımı yapıldı.

 Terme'de "Vefa Projesi" kapsamında gazi ve şehit yakınlarına gübre dağıtımı yapıldı.
Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Terme Tarım Kredi Kooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen ‘Şehit ve Gazi Yakınlarına Vefa Projesi’ kapsamında Terme’de gübre dağıtım töreni gerçekleştirildi.  
Törende konuşma yapan Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, “ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2022 yılının Aralık ayında Tarım Kredi Kooperatifimiz ile bir protokol imzaladık. Bu protokolle birlikte 2022 yılında 5 şehit yakını ve 1 gazimize ait fındık bahçelerinin bakımı, gübrelenmesini ve ilaçlamasını üstlendik. Projemizin tüm şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise, “Öyle bir ecdadımız var ki sadece ülkemizde değil, Dünya üzerindeki 34 ülkede şehidimizin kanlarının bulunduğu necib bir milletiz. Vatan için canlarını vermiş şehitlerimize ve gazi olarak yaşamını sürdüren gazilerimize minnettarız. Geçtiğimiz yıl 5 kişiyle devam eden Vefa Projemiz, bu yıl 11 kişiyle devam ediyor. 5 bin kilogram 3-15 kompoze gübre, bin 250 kilogram potasyum nitrat ve 800 lt UAN32 sıvı azotlu gübre olmak üzere, toplam 7 bin 50 kilogram gübre ile destek veriliyor. Önemli olan burada miktar değil, vefayı gösterebilmektir. Bu projemizi de Samsun'un tamamına yaymayı planlıyoruz. Projeye katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Metin Maytalman tarafından İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal'a plaket ve proje hediyeleri takdim edilmesinden sonra şehit yakını ve gazilere gübre dağıtıldı.
Gübre Teslim Töreni’ne Kaymakam Metin Maytalman, Kaymakam Refiki İbrahim Cesur, Belediye Başkan Vekili Turgut Çakıl, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Şahan, Askerlik Şube Başkanı Şahin Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Eren Dede, Ak Parti İlçe Başkanı İsa Baş, Tarım Kredi Kooperatifleri Samsun Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Cenk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tuncay Demir, Terme Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Necip Ayhan Yetgin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı  Ahmet Diril, İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda üretici katıldı. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK