Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

TERME’DE YAZAR HALİT ERTUĞRUL RÜZGARI ESTİ

TERME’DE YAZAR HALİT ERTUĞRUL RÜZGARI ESTİ

“Başarıda Moral ve Motivasyon” konulu sohbetleriyle öğrencilerin gönüllerini fethederken Terme Belediye Kültür Merkezinde “Eğitimde Ailenin Rolü” konulu konferansıyla da ebeveynleri bilinçlendirdi, kitaplarını imzaladı.

Eğitimci-Akademisyen-Yazar Halit Ertuğrul; 5 Ekim 2022 Çarşamba günü Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesinde “Başarıda Moral ve Motivasyon” konulu sohbetleriyle öğrencilerin gönüllerini fethederken Terme Belediye Kültür Merkezinde “Eğitimde Ailenin Rolü” konulu konferansıyla da ebeveynleri bilinçlendirdi, kitaplarını imzaladı.
    
    Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, ilçemizde 3 ayrı lisede verdiği konferanslarda öğrencilere başarmanın yarısının, başarıya inanmak olduğunu, azim, şükür ve sabırla çalışıldığında başarıya ulaşacaklarını; milletimize hizmet etmek, ailelerini mutlu etmek, onurlu ve huzurlu yaşamak için başarmaları gerektiğini ifade etti. Başarmak, mutlu, güvenli, ve erdemli yaşamak için doğru arkadaş seçimimin çok önemli olduğunu anlattı. İbretlik hayat hikayeleri karşısında öğrenci ve öğretmenlerin gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

    70’ten fazla kitabı yayımlanan, “Kendini Arayan Adam”, “Düzceli Mehmet”, “Aysel” gibi kitapları 200’den fazla baskısı yapılan, yılın yazarı ödülünü alan Akademisyen-Yazar Halit Ertuğrul, Terme’de konferans verdiği liselerde öğrenci ve öğretmenlere kitaplarını imzaladı, onlarla sohbet etti.

    Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, Belediye Kültür Merkezinde anne ve babalara yönelik verdiği “Eğitimde Ailenin Rolü” konulu konferansında da ebeveynlerin çocuklarına güzel model olmalarının eğitimde en etkili metot olduğunu, evlatlarına karşı sevgi ve ilgilerini esirgememeleri, onların yanında eşleriyle asla tartışmamaları gerektiğini yaşadığı ve gördüğü ibretlik hayat hikayeleriyle birlikte anlattı. Halit Ertuğrul, konferans sonunda velilere kitaplarını da imzaladı.

    Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş: “Kıymetli yazarımız Halit Ertuğrul Bey’i çoktandır okulumuzda ağırlamak istiyorduk. Nasip bugüne oldu. Öğrencilerimiz onun kitaplarını zevkle okuyor ve kitaplardan faydalanıyor. Bu değerli yazarımızı öğrencilerimizin de tanımasını ve okudukları kitaplarla ilgili sorular sormasını istedik. Bu anlamda çok faydalı bir konferans oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

    Konferans sonrası yazara bir teşekkür plaketi takdim eden Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Türkan: “Çok kıymetli Akademisyen-Yazar Halit Ertuğrul Hocamdan bu etkili ve güzel konferansı sebebiyle Allah razı olsun. Öğrencilerimiz, bu sohbetle daha iyi motive olup büyük ve hayırlı başarılara imza atacaklar inşallah.” dedi. Terme Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mevlüt Demir: “Muhterem Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul Hocamıza bu muhteşem konferansı sebebiyle minnettarız. Gönüllerimize dokundu. Allah razı osun.” diyerek yazara bir buket çiçek takdim etti. Halit Ertuğrul, okul yurdunun Şark Köşesi’nde bir grup öğretmenle çay eşliğinde sohbet etti.

    Yazar Halit Ertuğrul’un Terme’ye gelmesine öncülük eden, programın sunuculuğunu yapan Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni-Yazar Ahmet Sezgin de yazara bir kitabını hediye ederek şöyle dedi: “Çok değerli Halit Ertuğrul Hocamız, bizleri bazen ağlattı bazen de düşündürüp güldürdü. Bütün öğrenci ve öğretmenlerimizin hatta velilerimizin yüreğine dokunup derin, anlamlı ve güzel izler bıraktı. Çok mutlu olduk, istifade ettik. Allah razı olsun. Öğrencilerimizin yarıya yakını çok kıymetli yazarımızın kitaplarını alıp okumaya başladı bile. Sevgili hocamızın nice güzel eser ve konferanslar vermesini, binlerce yüreğe dokunmaya devam etmesini Allah'tan niyaz ederim.”