Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

TERME’DE ZAFER KUTLAMASI

TERME’DE ZAFER KUTLAMASI

Terme’de Cumhurbaşkanı 2. tur seçimi sonuçları belli oldu. Oy oranın Cumhur İttifakı yönünde netleşmesi ile Termeli vatandaşlar meydana akın ederek zafer kutlaması yaptı.

 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için 28 Mayıs Pazar günü tekrar sandık başına gitti. 
Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylaması için oy verme işlemi 17.00'de sona erdi. Açılan sandıklara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda kazanan Recep Tayyip Erdoğan oldu.
Terme Yine Tercihini 
Cumhur İttifakından Yana Yaptı
Recep Tayip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan seçimlerde Terme’de sandıkların %100'ü açıldı. 
Çıkan sonuçlara göre %77.25 oy oranıyla Recep Tayip Erdoğan 38.112 Oy, %22.75 oy oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu 11.224 Oy alarak seçimini yaptı.
Terme’de toplam 196 sandık kuruldu.  Sandık seçmen listesinde yazılı olan seçmen sayısına göre 57.420 seçmenden 49.989'u oy kullandı. İtiraz edilmeksizin ve geçerli sayılan toplam oy oranı 49.336 olurken geçersiz sayılan oy toplamı ise 653 olarak belirtildi.  
Yayın yasağının kalkması ve seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla itibaren Termeli vatandaşlar Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanında toplanarak seçim sonuçlarını takip etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek ve sevgi gösterisinde bulunmak isteyen yüzlerce Termeli , Türk bayrağı ve parti bayraklarını taşıyarak araçlarla uzun konvoylar oluşturdu. Tır, kamyon, traktör, otobüslerin de katıldığı konvoy gurubu ilçede coşkulu anlar yaşattı.
Geç saatlere kadar süren kutlamalarda bayram yerine dönen meydanda havai fişek gösterisi de yapıldı. Vatandaşlar bayraklar, meşale ve konfetilerle kutlamalara büyük bir coşkuyla eşlik etti.