Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi
terme belediye başkanı - terme belediyesi - terme haberleri - terme bilgi gazetesi

TERME´DEKİ SANTRAL MÜCADELESİ ÜNİVERSİTEDE DERS KONUSU OLDU

TERME´DEKİ SANTRAL MÜCADELESİ  ÜNİVERSİTEDE DERS KONUSU OLDU

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul´u makamında ziyaret eden Ordu Üniversitesi, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kamu yönetimi bölümünden bir gurup öğrenci ilçede kurulmak istenen termik sürecinin sonlandırılması ile ilgili bilgiler aldı.

Ordu Üniversitesi, Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kamu yönetimi bölümünden 4 öğrenci Terme ilçesi Akçay mahallesi sınırlarında kurulmak istenen kömürlü termik santral sürecinin sonlandırılması ile ilgili Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Terme Çevre Platformu (TERÇEP) dönem başkanı Ali Kondakçı´yı ziyaret etti.
Toplumsal hareketler dersinin konusu olarak Terme´de yapılan santral mücadelesi ile ilgili kazanılan zaferin hikayesini kendilerinden dinledi. Ziyarette konuşan Başkan Kul ?Biz bu yola birlik ve beraberlik içerisinde, inanarak çıktık ve kazandık? dedi.

BAŞARILI
TOPLUMSAL
HAREKET
Termeyi başarılı bir toplumsal hareket olduğu için iyi bir örnek olduğunu düşündüklerinden seçtiklerini belirten öğrenciler ? Amacımız çevre duyarlılığı oluşturmak. Bu hareket toplumsal bir hareket niteliği taşıyor.
Harekette toplumsal bütünlük sağlanmış ve her kesim desteklemiş. Bu hareket diğer çevre hareketlerine olumlu bir örnek teşkil ediyor. Bizde bir farkındalık yaratmak için bu araştırmanın içinde bulunduk. Kamu yönetimi öğrencileri olarak önceliğimiz kamu yararı olduğu için her şeyden önce çevre diyoruz. Terme Belediye Başkanımızın da dediği gibi enerjinin alternatifi var ama toprağın ve yaşamın alternatifi yok? dedi.

HALKA RAĞMEN
OLMAZDI
TERÇEP dönem Başkanı Ali Kondakçı ?Halka rağmen hiçbir şeyin yapılacağı ispatlanmıştır. Terme´nin geleceği adına bu savaşı verdik ve kazandık. Aksi halde büyük bir çevre felaketi yaşanacaktı. Terme´de çevrecilik bilincini sürdürmeyi devam ettirecek çalışmalarımıza devam edeceğiz? diye konuştu.

ÜNİVERSİTEYE KONU
OLMASI GURUR
KAYNAĞI
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul başarıda her kesimden destek aldıklarını ifade ederek ?Terme de güzel bir birliktelik sağlandı. Bütün siyasi partiler, sivil toplum örgütleri hiçbir siyasi ayrıştırma yapmadan hep birlikte bu olaya sahip çıktı. Haklı olan davamızı kazandık. Birlik ve beraberlik olduğu müddetçe kazanılmayacak mücadele yoktur. Bu mücadelenin üniversitelerce işlenmesi ve konu edilmesi bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır. Bu vesile ile katkı ve destek veren her kesime tekrar teşekkür ediyorum? şeklinde konuştu.