Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

TERME´DEN YOLCULARA İFTAR JESTİ

TERME´DEN YOLCULARA İFTAR JESTİ

Samsun-Ordu kara yolu kenarı Yukarı Söğütlü mevkisinde yolcular için kurulan iftar çadırında, özellikle transit yolcular ve kara yolundan geçen vatandaşlara iftar daveti veriliyor.

Samsun-Ordu kara yolu kenarı Yukarı Söğütlü mevkiinde hayırsever iş adamları ve Terme Belediyesinin iş birliğinde kurulan iftar çadırında, özellikle transit yolcular ve kara yolundan geçen vatandaşlara üç çeşit sıcak yemek, tatlı, su ve ayran ikram ediliyor.

RAMAZAN AYININ YARDIMLAŞMA AYI
Yukarı Söğütlü´deki yolcu İftar Çadırı 17 Mayıs Cuma günü, TRT Haber ekibi tarafından haber konusu yapıldı.
TRT muhabirlerinin sorularını Yanıtlayan Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı açıklamada Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğuna işaret ederek, "Ramazan boyunca kara yolundan geçecek insanlarımızı iftarda misafir ediyoruz. Samsun-Ordu kara yolu kenarına çadırımızı kurarak hem vatandaşlarımızı hem de yoldan araçlarıyla geçen insanlarımızı, yolcularımızı göz önünde bulundurduk. İftar çadırımız, ramazan boyunca vatandaşlarımıza hizmet verecektir." dedi.
İnsanları birleştirici ve kaynaştırıcı yönüyle iftar sofralarının ayrı bir lezzeti olduğunu vurgulayan Kılıç, iftar programlarına katkı veren hayırseverlere de teşekkür etti.

YOLCULAR ÇADIRLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTI
İftar çadırında mola verip iftarlarını açan vatandaşlar duygularını ise şu sözlerle paylaştılar.
Amasyalı olduğunu söyleyen Hüsamettin Demir; Terme´den bir grup arkadaşıyla Amasya´ya giderken polislerin durdurup yemeğe davet etmelerini çok ilginç bulduğunu ve çok güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.
Ünye´den, 9.45´deki uçağına yetişmek için havaalanına giden Nadi İnce de, iftar çadırında orucunu açanlar arasında yer aldı. Zaman olarak iftar vaktini ayarladığını ve orucunu Çarşamba´da açacağını düşünürken, polislerin kendisini durdurup, iftar çadırına davet etmesi karşısında çok memnuniyet duyduğunu belirten İnce, çadıra davet edilmelerinin kendileri için değişik bir duygu olduğunu belirtip çadırı kuranlara teşekkür etti.
Trabzon Çarşıbaşı´ndan gelen Osman Erdoğan, Trabzon´dan birkaç arkadaşıyla Ankara´ya yolculuk yaptıklarını belirterek hayatında böyle bir şeyi ilk defa gördüğünü, polisin durdurup ceza yazacağını zannederken, iftar çadırına davet etmelerini hayretle karşıladıklarını söyledi. Yemeklerin ve özellikle insanların ilgisinin ve her şeyin mükemmel olduğunu söyleyen Erdoğan ?Çadırı kuranların, hazırlıklar yapanların ellerine sağlık´´ dedi.
Rize´den İstanbul´a gitmekte olan bir aile ise, iftara az bir vakit kaldığı için Söğütlü Adalet Camii yi görüp burada mola vermeyi düşünmüş.
İftar çadırının yazısını görmediklerini belirten Fatma Hanım, acil olarak cenazeye geldikleri için araçlarının muayenesini yaptırmadıklarını, bu yüzden bir önceki polisin durdurup ceza yazdığını, burada da polisin durdurma nedeninin ceza amaçlı olmayacağını düşünüp iftar için kendilerine en uygun yer olan camii de abdest alıp, yanlarında getirdikleri erzaklarıyla bir kenarda oturup oruçlarını açmayı düşündüklerini söyledi.
Rize´deki dayısının cenazesinden dönen Fatma Hanım, cezayı yedik ama burada da yemek parasından düştük´´ diyerek latife etti.
Fatma Hanım, ?Yemekleri yapandan da, yedirenden de Allah razı olsun? diyerek, bu iftarı hiç unutmayacağını söyledi.

BİZİM DE KATKIMIZ OLSUN İSTEDİK
Ramazan günü, bu mübarek ayda ramazan sofralarının artık her yerde kurulduğunu aktaran Polis memurları ise ?Burada Söğütlü Adalet Camii önünde de böyle bir uygulama yapıldığından haberdar olunca bizim de bir yardımımız dokunsun düşüncesiyle buraya geldik. İftara yetişmeye çalışan, yetişemeyen vatandaşlarımız için onları durdurup böyle bir şeye dahil etmek isteyerek, onlara ?Buyurun bugün de iftarımızı beraber açalım.´ diyoruz. Bizler polis olarak vatandaşlarımızı her seferinde durdurup evrak istediğimiz için böyle bir durumla karşılaşınca şaşkınlık yaşıyorlar. Tabi ki sonra vatandaş çok memnun oluyor. Biz de memnun oluyoruz.?dediler.
Yemek servislerini yapan grup da, kendilerine bu güzelliği yaşatan kaymakam başta olmak üzere, belediye başkanına, mahalle muhtarına, mahalle halkına, emeği geçen herkese teşekkür etti.