Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERME'DEN AFRİKA'YA SU YOLU

TERME

Terme İHH Temsilciliği Afrikaya Su Kuyusu açmak için 15 Kasım 2019 tarihinde başlattıkları "Terme'den Afrika'ya Su Yolu" kampanya meyvesini verdi. Afrika’nın Mali'nin Nongola Şehri Farako Tiona köyünde su kuyusu açıldı.

    Terme İHH Temsilciliği 15 Kasım 2019 tarihinde, Afrika’nın mazlum bir coğrafyasında Terme adına bir su kuyusu açılması için Terme Belediyesi önünde açılan Hayır Çarşısından elde ettiği 23 Bin TL’lik bağış ile İHH Genel Merkezine müracaat etmişti.
    Bu girişim sonrası Terme Su Kuyusu, Mali'nin Nongola Şehri Farako Tiona köyünde açıldı. 
    Yaklaşık 1.000 kişinin yaşadığı ve 120 hane’nin bulunduğu köye açılan su kuyusundan bir çok insan faydalanacak.
    
    İHH: İYİLİK HER ZAMAN 
    HER YERDE 
    İHH Terme Temsilcisi İsa Şahin, Bu su kuyusunun açılma hikayesinden şu şekilde bahsetti.
    “Benim her zaman içimde bir uhde kalmıştır, niçin Terme'nin bir su kuyusu olmasın diye. Terme İHH olarak Hanım Kollarımızla yaptığımız toplantıda onlarla bu konuyu paylaştım. Bir TL de olsa böyle bir girişimde bulunalım dedim. 
    Hanım Kollarımız da sağolsunlar beni bu konuda destekledi. Belediyemiz önünde açtığımız Hayır Çarşısı ile Bismillah dedik. Rabbimize hamdolsun ki 3 hafta içinde, su kuyusu açacak miktarı toplayarak Samsun İHH'ya teslim ettik. 
    Bizi arayarak su kuyusu açabilecek ülkeleri saydılar. Ben bu ülkeler arasından Mali'yi seçtim. Bizler evlerimizde şarıl şarıl sularımızı akıtırken, oradaki çocukların ve insanların bir damla su için yaşadıkları sevinci hep beraber gördük. Bu sevincin yaşanmasına sebep olan herkesten Rabbim razı olsun. 
    İHH'nın Yurt dışı su kuyusu açma ücreti ortalama 3.000 Euro'dur. Açtığımız su kuyusunun video görüntülerinde, çocukların su sevinci, halkımız üzerinde büyük etki etti. İnşallah bu kuyu, başka kuyularımızın da açılmasına öncülük eder.
    Şu an Terme İHH olarak, bir su kuyusu daha açabilecek miktarın yarısı elimizde mevcut. İnşallah yakında yeni bir kampanya ile başka bir kuyunun daha açılmasına vesile oluruz. 
    Mali'den gelen ve çocukların su sevincini gösteren videonun sosyal medya ortamında paylaşımından sonra çok büyük ilgi gördük. Sonrasında ise çok müracaat aldık. İnanıyorum ki yakın zamanda rabbim bizlere, bir su kuyusu daha açmayı nasip edecek.
    Mali'de su kuyusu açmamıza vesile olan hayırsever her bir vatandaşımızdan Allah razı olsun. Siz onları güldürdünüz, rabbim de sizleri güldürsün. En kısa zamanda yeni bir iyilikte buluşmak dileğiyle...”