Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

TERMELİ BAYANLARDAN KIBRIS ÇIKARTMASI

TERMELİ BAYANLARDAN KIBRIS ÇIKARTMASI

Terme Yardım Sevenler Derneği tarafından organize edilen Kıbrıs gezisinde Termeli kadınlar adeta Kıbrıs çıkartması yaptı.

8 Ekim 2017 tarihinde Terme´den hareket eden ekip 3 gün süren tarihi gezinin ardından Terme´ye döndü.

ÖĞRENCİLER YARARINA GEZİ
Gezilerden elde edilen gelirlerin tamamen üniversite öğrencilerine yapıldığını belirten Dernek Başkanı Latife Sabuncu, "Gezimizin amacını bilen duyarlı Termeli bayanlarımız hemen hemen tüm gezilerimize katılım sağlıyor. Aylık kahvaltı programlarımız, yemek programlarımız ve ayrıca şehir dışı gezilerimizle derneğimize katkı sağlıyoruz. Bayanlar  yurtdışı gezi taleplerinde bulununca Mayıs 2017´de Balkanlara gezi düzenledik. Bu ay ise Kıbrıs gezisi yaptık. Önümüzdeki yılsonunda ise Avrupa gezisi yapmayı planlıyoruz. Bayanlar turlarla hem ekonomik gezme imkanına sahip olurken aynı zamanda derneğe katkıda bulunarak hayır işlemiş oluyorlar." diyerek katılımda bulunanlara teşekkür etti.

Kıbrıs gezisinde şehitlik, Girne Limanı, Gazi Mağusa, Lala Mustafa Paşa Cami -Mağusa, hanlar, kliseler tarihi yerler ziyaret edildi. Gezi ekibi özellikle, adada tatsız olayların başladığı 1960´lı yıllarda, kanlı noel diye adlandırılan gecede Rumların saldırılarının arttığı  Binbaşı Nihat İlhan´ın evde olmadığı bir akşam evine baskın düzenlenip eşi ve çocuklarının öldürüldüğü Barbarlık Müzesinden çok etkilendi.

BAYANLARDAN TEŞEKKÜR
Gezilerden memnuniyetlerini dile getiren bayanlar ise dernek başkanı Latife Sabuncu ve yönetim kurulu üyelerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.