Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

181 HACI ADAYI UĞURLANDI

181 HACI ADAYI UĞURLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla, Terme İlçe Müftülüğü kutsal toraklara gidecek hacı kafilesi için 22 Ağustos Salı günü Müftülük binası önünde tören düzenledi.


Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Terme Kaymakamı Emin Alıcı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, din görevlileri, hacı adayları ve çok sayıda davetli katıldı.
Kutsal topraklarda zamanı ve mekanların en iyi şekilde değerlendirilmesine gerektiğine vurgu yapan Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın, ?Her günü değil her saati ve her anı çok iyi değerlendirin. Bu yıl itibariyle Terme´den 181 hacı adayımız hacca gidecek. Bugün 71 hacı adayımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Sayıları kaç olursa olsun hacca giden vatandaşlarımız ilçemizi temsilen yolculuğa çıkıyorlar. Bundan dolayı onlara dua ediyoruz. sağlık ve huzur ile gidip gelmelerini diliyoruz.? dedi.
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul hacı adaylarına özel olarak hazırlatmış olduğu hediyeleri takdim etti.
İlçe Müftülüğü İlahi korosunun seslendirdiği ilahiler ile hacı adayları ve davetliler duygusal anlar yaşadı.
Programın sonunda İlçe Müftüsü Recep Apaydının yaptığı duaların ardından 71 hacı adayı aileleri ve sevdikleri ile vedalaşıp helallik aldıktan sonra tekbirler eşliğinde Medine´ye gitmek üzere havaalanına uğurlandılar.