Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TERMELİ PİRİNÇÇİLER DERTLİ

TERMELİ PİRİNÇÇİLER DERTLİ

Samsun Ordu karayolu üzerinde bulunan Termeli pirinççilerimiz çok dertli.

Pirinç, insanların önemli bir besin kaynağıdır. Terme ise adeta özleşmiştir.

Terme pirincinin tadı ve lezzeti kendine has bir güzelliktedir.

Pirincimizi, pidemizi ve diğer önemli ürünlerimizi tanıtamamaktan yakınan Samsun Ordu karayolu üzerinde doğal ürünler satan pirinççilerimiz dertli.


Doğu Karadenizi sahile bağlayan yolun ilçemizden geçmesini avantaja dönüştürememekten yakınan, yol kenarındaki pirinççiler, Terme´nin bütün yönetim kadrolarının ve özellikle sivil toplum kuruluşlarının kendilerine destek olmalarını bekliyor.


Pirinççilerimizden Adem Şahin, Sezgin Orhan, İlknur Topkaraoğlu, Hasan Dere, Ayhan Şengül, Azem Keskin, Yaşar Arslan, Yusuf Yıldız, Berat Tagay, Osman Orhan, ? Terme´mizin bu kadar zenginliğinden neden yararlanamıyoruz?

Yöneticilerimizden Terme Pirincine de el atmalarını bekliyoruz.


Terme pirincinden bir çok çeşit pilav yapılabilirken biz neden bir festival düzenleyerek bunu bütün dünyaya duyurabilme gücüne sahip olamıyoruz. Karayolu üzerinde festival havasında yapacağımız düzenlemelerle pilavımızı yoldan geçen yolcu vatandaşlara tattırarak, hem Terme´yi tanıtır, turizmine büyük katkılar sağlar hem de ekonomimize canlılık kazandırabiliriz. Ayrıca ev hanımlarımıza da istihdam sağlayabiliriz. Terme´de yapılmasını istediğimiz pirinç festivali çok yerinde fakat çok geç kalınmış bir düşünce. Bunun en kısa zamanda hayata geçirilmesi için Terme´nin insanları el ele vermeli ve Terme´nin simgesi haline gelen, Terme´nin incisi dediğimiz pirinci sadece yurt içi değil
yurdışında da tanıtmalıyız.


Yurtdışından gelen vatandaşlarımız da merak edip araçlarını durduruyorlar fakat uzun süre durabilecekleri bir mekan olmadığı için bir kaç kilo pirinç alıp gidiyorlar. Yol kenarında pirinççilere ait bir alan olsa ve her bir pirinççinin tanıtım standı olsa güzel olmaz mı?


Pilavlar yapılsa ve gelen yerli ve yabancı turistlere tattırılsa onları bir kaç saat Terme´de durduramaz mıyız?

Gelen vatandaşlara Terme hakkında bir çok bilgiler vererek onların ilgisini Termeye çekemez miyiz.?dediler.