Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

TERMELİ YAZAR CELAL DEMİR´İN ROMANI YAYINLANDI

TERMELİ YAZAR  CELAL DEMİR´İN  ROMANI YAYINLANDI

Vergi Dairesi Müdürü-Şair ?Yazar Celal Demir´in yazdığı ilk romanı okuyucuyla buluştu. Yazarın Temmuz 2015´te Cinius Yayınlarından İstanbul´da çıkan romanının adı, ?Düşler Gibisin?.

Vergi Dairesi Müdürü-Şair ?Yazar Celal Demir´in yazdığı ilk romanı okuyucuyla buluştu. Yazarın Temmuz 2015´te Cinius Yayınlarından İstanbul´da çıkan romanının adı, ?Düşler Gibisin?.

5 yıldır Taşköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü de yapan Celal Demir, ?Düşler Gibisin? isimli romanını 1979 yılında Terme´nin bir köyünde vekil öğretmenlik yaparken yaşadığı olaylardan esinlenerek 1984 yılında yazar.

?Düşler Gibisin? isimli romanının arka kapağında yayınevinin şu ifadeleri, yazar ve eserle ilgili okura dikkat çekici bilgiler vermektedir: ?Celal Demir, İnci Mehmed´e göz kırparcasına, destansı bir anlatımla, çağdaş Türk romancılığına yeni, ama yeni olduğu kadar nostaljik bir soluk getiriyor. Bir yandan erdem, hırs, kıskançlık gibi kavramları cesurca irdeleyen yazar, bir yandan da köy hayatının pastoralliğini ve aşkın masumiyeti içinde yitip gitmenize neden oluyor.?

Yazar Celal Demir :?30 yıl önce yazdığım romanımın ilk edebi eserim olarak yayınlanmasından büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyorum. İnşallah hayırlı olur ve okurların gönlünde bir iz bırakır eserimiz.? dedi.

Eğitimci-Şair-Yazar Ahmet Sezgin de ?Düşler Gibisin? isimli eserin sahibi Celal Demir´i tebrik ederek ?Yıllar öncesinde beğenerek okuduğum, merakla beklediğim bu romanın yıllar sonra yayınlanmasından bir şair-yazar olarak çok büyük bir sevinç duydum. Aynı zamanda Termeli bir gönüldaş ve hemşerisi olarak Celal Demir ve eseriyle de onur duydum. Okurların daha çok şiirleriyle tanıdığı Celal Demir Bey´i yerel, millî ve evrensel değerleri sade, akıcı ve içten bir anlatımla işleyen iyi bir üslup sahibi romancı olarak da severek okuyacaklarına inanıyorum. Kendisini yürekten tebrik ediyor, daha güzel nice eserler vermesini Cenab-ı Allah´tan niyaz ediyorum.? dedi.

Cinius Yayınlarından kaliteli bir baskı ve güzel bir kapakla 463 sahife olarak çıkan ?Düşler Gibisin? isimli roman, İdefix D&R kitap gibi önemli kitap sitelerinde ve kitapçılarda satışa sunuldu.

Celal Demir´in mesleğiyle ilgili yayınlanmış iki kitabıyla 50´den fazla makalesi bulunmaktadır. Edebiyata ilgisi Terme Lisesi´nde öğrenciyken başlayan yazarın çeşitli edebiyat dergileriyle yerel gazetelerde şiir ve yazıları yayınlanır. Şair-Yazar Celal Demir´in baskıya hazır ?Yalnız Gözler mi Ağlar? ve
?Baykuş Geçidi? iki romanı ile ?Sele Düştü? isimli bir şiir kitabı da vardır.